Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Úprk přes hranice

TEPLICE - Honička přes hranice; Při uzavírání smluv podváděla... 

Honička přes hranice
     Krádež v Německu, honička přes hranice a nakonec bouračka. To je ve zkratce příběh, ke kterému došlo v úterý večer. České policisty kontaktovali němečtí kolegové, kteří pronásledovali osobní vozidlo, jehož osádka byla podezřelá z několika vloupání na území SRN. Osobní vozidlo Hyundai, které pronásledovaly dvě hlídky německých policistů, zamířilo přes hraniční přechod Petrovice do České republiky. Zde se k pronásledování připojila další dvě vozidla policistů z obvodních oddělení v Krupce a Dubí. Řidič, stíhaný německými i českými policejními vozidly, nezvládl ve vysoké rychlosti řízení a v Horní Krupce sjel s autem  mimo vozovku. Řidiči se sice podařilo z místa uprchnout, ale policisté ve vozidle zadrželi další dvě osoby. Při prohlídce havarovaného vozu byly nalezeny věci, které němečtí kolegové označili jako pocházející z trestné činnosti. Muž a žena zadržení na místě putovali do policejních cel, totožnost řidiče již policisté také znají. Na vyšetřování případu se nyní budou podílet policisté obou zemí.
 
Při uzavírání smluv podváděla
     Policejní komisař obvinil z přečinu úvěrového podvodu 21letou ženu, která uzavřela s bankovním ústavem úvěrovou smlouvu na poskytnutí úvěru ve výši 100 000 korun. Při uzavírání smlouvy předložila doklad o zaměstnání, u uvedené firmy však nepracovala. Poskytnutý úvěr navíc žena nesplácí. Sto tisíc jí ale nestačilo a o dva měsíce později uzavřela s jinou společností další úvěrovou smlouvu na zakoupení televizoru v hodnotě přesahující 17 tisíc korun. Také při uzavírání této smlouvy uvedla nepravdivé údaje o svém zaměstnavateli a poskytnutý úvěr nesplácí. Za podvody jí nyní hrozí trest odnětí svobody v rozmezí jednoho roku až pěti let.
 
Vandal začernil auto
     Policisté pátrají po neznámém vandalovi, který si zvolil poněkud netradiční zábavu. Na parkovišti v Řetenicích postříkal černým sprejem na zaparkovaném osobním vozidle VW Passat všechna čtyři kola z lehkých slitin, přední světlomety i mlhová světla Majitel vozidla vyčíslil škodu na 26 tisíc korun, věc je prověřována jako přečin poškození cizí věci. Pachatel může v případě dopadení putovat až na jeden rok za mříže.
 
Teplice, 4. 11. 2010, nprap. Daniel Vítek
tiskový mluvčí PČR ÚO Teplice
tel. č. 974 439 208
email: pistp@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem