Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Upozornil na sebe rychlou jízdou a nezůstalo jenom u toho

LIBERECKO - Zákaz řízení motorových vozidel a pozitivní orientační test na drogy zjistili liberečtí dopravní policisté u řidiče, který se kolem nich řítil rychlostí 195 km/h. 

V neděli 11. října 2020 vykonávali liberečtí dopravní policisté dohled nad bezpečnostní a plynulostí silničního provozu na silnici I. třídy č. 35. Svou rychlou jízdou na sebe krátce po půl desáté hodině dopolední upozornil řidič osobního vozidla Opel. Ten si to mířil od Turnova na Liberec, a to nemalou rychlostí. Na 26 km jej hlídka změřila vozidlovým radarem, kdy jel v úseku s nejvyšší dovolenou rychlostí 130 km/h rychlostí 195 km/h. Hlídka se tedy vydala za tímto "závodníkem" a následně jej zastavila k provedení silniční kontroly v Liberci, u čerpací stanice v ulici Doubská. 

Policisté vyzvali řidiče k předložení dokladů k vozidlu a dokladů potřebných k řízení motorového vozidla. Během kontroly zjistili, že nejen že  řidič překročil nejvyšší dovolenou rychlost, ale také neměl vůbec za volantem co dělat. Magistrátem města Liberec mu byl vysloven zákaz řízení motorových vozidel pro všechny skupiny na dobu 14ti měsíců, tedy až do prosince roku 2021. Tím však jeho prohřešky nekončily. Policisté řidiče dále podrobili orientačnímu testu na jiné návykové látky a ten byl pozitivní na pervitin a opitáy. Policisté mu zakázali další jízdu a následoval je na policejní služebnu. 

Na obvodním oddělení Liberec - Vratislavice si 28letý řidič vyslechl ve zkráceném přípravném trestním řízení podezření ze spáchání přečinu "maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání", za který mu nyní hrozí až dvouletý trest odnětí svobody. Řízení pod vliem návykové látky a překročení nejvyšší dovolené rychlosti policisté oznámí správnímu k orgánu k dalšímu řešení. 
 

14. 10. 2020
kpt. Bc. Vladimíra Šrýtrová
koordinátorka prevence KŘP Libereckého kraje

vytisknout  e-mailem