Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Upozornění pro účastníky silničního provozu

KLADENSKO - Dvě dopravní nehody s chodci se staly v Kladně. 

Kladenští policisté vyzývají chodce a řidiče, aby dodržovali bezpečnostní předpisy v dopravě a vzájemně se respektovali.
 
Každý chodec než vstoupí do vozovky a přejde pozemní komunikaci na druhou stranu je povinen se vždy rozhlédnout. Je nutné věnovat neustálou pozornost silničnímu provozu a být obezřetní, neboť malá chvilka nepozornosti může způsobit střet s vozidlem a vážná zranění.
 
Všichni řidiči jakmile usednou za volant se musí plně věnovat řízení a jsou povinni dbát dopravních předpisů, jako je například dodržování rychlosti, jízda bez jakýchkoliv návykových látek a další. Jedním z předpisů je i dávat přednost chodcům na přechodu pro chodce, což ovšem neznamená, že mají chodci absolutní přednost.
 
Policisté upozorňují všechny účastníky silničního provozu, že při dodržování předpisů silničního provozu a především vlastní ukázněností a disciplínou a vzájemnou ohleduplností je možné snížit počet dopravních nehod, a to ať už se jedná o dopravní nehody v obcích a mimo obce a nebo dopravní nehody motorových vozidel nebo s chodcem, či cyklistou. 
 
Dalším upozorněním, které mnohdy ani chodci a ani řidiči nepoužívají v případě přecházení silnice je oční kontakt, který je velmi důležitý.
 
V minulém týdnu v městě Kladno se staly dvě dopravní nehody, při kterých se střetli chodci s vozidlem.
 
Kladenští policisté vyzývali občany, kteří se stali ve středu 24. června 2015 svědky dopravní nehody, aby poskytli informace na linku 158 nebo na telefonní číslo dopravního inspektorátu 702 207 630 a nebo na kterékoliv policejní služebně. Dále policie vyzývá k poskytnutí informací řidiče k dané události,  který projížděl místem dopravní nehody.
 
Dopravní nehoda se stala dne 24. června 2015 ve 14.00 hodin na přechodu pro chodce v Kladně v ulici Cyrila Boudy na úseku mezi čerpací stanicí a budovami střední a základní školy ve směru do centra k náměstí Svobody. Při dopravní nehodě se na přechodu pro chodce střetlo neznámé osobní vozidlo světlé barvy s nezletilou devítiletou dívkou a následně z místa činu ujelo. Rychlá záchranná služba převezla zraněnou dívku do kladenské nemocnice. 
 
Policisté v rámci vyšetřování získali několik poznatků k vozidlu, které z místa dopravní nehody ujelo.
 
Následující den ve čtvrtek 25. června 2015 se stala  další dopravní nehoda na přechodu pro chodce, a to v Kladně v ulici ČSA.
 
Na dvouproudé silnici dvaceti osmiletý řidič osobního vozidla nezastavil u přechodu pro chodce vedle stojícího autobusu a došlo ke střetu se sedmnáctiletým chodcem, který byl poté vyšetřen v kladenské nemocnici.
 
Policisté u těchto dvou dopravních nehod nadále provádí šetření.
 
Vzhledem k prázdninovým letním dnům, kdy se nejen v ulicích měst pohybuje větší počet dětí, které si užívají prázdniny, je třeba, aby řidiči zvýšili pozornost. 
 
nprap. Jana Šteinerová
tisková mluvčí
P ČR Kladno
2. července 2015
 

vytisknout  e-mailem