Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Upozornění pro širokou veřejnost

Silný vítr může přinést komplikace 

Dnešního dne 4. 11.2008 byla Českým hydrometeorologickým ústavem vydána výstražná zpráva. Jedná se o upozornění, že by kolem poledne do večerních hodin měl foukat silný nárazový vítr od 90 – 110 kilometrů za hodinu. K tomu by se mělo začít ochlazovat, což přinese v horských oblastech vydatnější sněhovou nadílku.

 Policie tímto žádá širokou veřejnost, aby všichni dbali zvýšené opatrnosti. Občané by si měli zabezpečit svůj majetek. Každý by měl řádně zavřít a zabezpečit okna svých příbytků proti otevření a následnému rozbití skleněné výplně. Lidé by se za silného větru neměli pohybovat v blízkosti velkých stromů, hrozí pád větví, při ochlazení hrozí samozřejmě ledovka, pozor na úrazy v následku pádu. V případě, že zjistíte pád vodičů elektrických rozvodů, zásadně se k těmto nepřibližujte a ihned volejte linku 158.

Účastníky silničního provozu žádáme o opatrnost, ohleduplnost a trpělivost. Řidiči by měli počítat s kluzkou vozovkou, snížení rychlosti je v takovém případě prvním krokem, který vede ke zvýšení bezpečnosti v silničním provozu. V případě, že budete svědky jakékoliv nebezpečné situace, volejte ihned linku 158.

por. Bc. Jiří Prouza
4. 11. 2009
 

vytisknout  e-mailem