Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Upozornění pro řidiče a chodce

KARLOVARSKÝ KRAJ - Náledí na chodnících a vozovkách.  

Zimní období by nemělo překvapit a každý řidič by měl být připraven. Nejen sníh, ale i náledí jsou velkým nebezpečím pro řidiče i pro chodce. Starším lidem nedoporučujeme vycházet (pokud nemusí) v době, kdy nejsou chodníky ještě posypané.
 
Řidiči by měli přizpůsobit způsob jízdy a rychlost svého vozidla stavu vozovky a povětrnostním podmínkám (náledí, čerstvě napadaný sníh, zledovatělý povrch vozovky).Nebezpečí hrozí nejen v okolí řek, v lesních úsecích, ale i například na mostech. 
 
Řidiči na Karlovarsku by měli zvýšit opatrnost při jízdě na všech silnicích kraje, a to zejména na rychlostní komunikaci R6, v úseku mezi Transmotelem u Sokolova a Kynšperkem nad Ohří, kde se vyskytuje celkem 5 mostů. Zde jsou úseky, kde je možný předpoklad tvorby námrazy nebo náledí. Tyto místa jsou na vozovce označeny dopravními knoflíky a směrovými sloupky modré barvy, jako upozornění pro řidiče.
 
Od pondělí (25. 11. 2013) evidujeme v celém Karlovarském kraji přes desítku dopravních nehod, kdy bylo příčinou nepřizpůsobení rychlosti vozidla dopravně technickému stavu vozovky (namrzlý povrch či souvislá vrstva sněhu). Nejvíce dopravních nehod zaznamenali dopravní policisté během úterý dne 26. 11. 2013 v celkovém počtu sedmi dopravních nehod.
 
Příkladem může být řidič nákladní soupravy, který dne 26. 11. 2013 na komunikaci I/6 za odbočkou na Olšová Vrata nepřizpůsobil rychlost stavu komunikace, kde byla souvislá vrstva sněhu. Při sešlápnutí brzdového pedálu uvedl nákladní soupravu do smyku a skončil v silničním příkopu. Škoda na poškození byla předběžně odhadnuta na částku kolem 140 tisíc korun.
 
 
 
 
 
 
  
 
Ve stejný den po místní komunikaci v obci Otovice řídil 23letý řidič nákladní automobil značky Volkswagen. Při projíždění zatáčky nepřizpůsobil rychlost jízdy vozidla dopravně technickému stavu komunikace, kdy byl povrch vozovky pokryt souvislou vrstvou sněhu a uvedl své vozidlo do smyku, kde došlo ke střetu s právě projíždějícím nákladním automobilem. Naštěstí nedošlo k žádnému zranění. Řidič tak způsobil škodu necelých 130 tisíc korun.
 
 
 
 
 
 
 
O něco později ve stejný den řídila 23 letá řidička nákladní automobil značky Citroen, a to po silnici č. III/2125 v obci Těšov na Chebsku. Při projíždění zatáčky nepřizpůsobila rychlost vozidla stavu vozovky a čelně narazila do elektrického sloupu. Při nehodě utrpěla lehká zranění. Škoda byla odhadnuta na částku přesahující 40 tisíc korun.
 
Policisté apelují na řidiče, aby v nadcházejícím zimním období snížili rychlost a na silnicích byli opatrnější!!!
 
nprap. Zuzana Týřová
por. PhDr. Zdeňka Papežová
28. 11. 2013
Odkazy do noveho okna

DN-náledí na silnicích

DN-náledí na silnicích 

Detailní náhled

DN-náledí na silnicích

DN-náledí na silnicích 

Detailní náhled

DN-náledí na silnicích

DN-náledí na silnicích 

Detailní náhled

DN-náledí na silnicích

DN-náledí na silnicích 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem