Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Upozornění pro řidiče

Rychnovsko - Uzavření některých komunikací, kvůli konání „MATRIX RALLY“ a Anenské pouti. 

Nadcházející víkend se na Rychnovsku uskuteční dvě významné akce, které ovlivní dopravu na silnicích v Kostelci nad Orlicí a okolí, Rychnova nad Kněžnou a okolí a Skuhrova nad Bělou. Druhá akce pak omezí provoz v Rokytnici v Orlických horách.

„MATRIX RALLY“

V pátek 27.7.2012 od 8:00 do 16:00 proběhnou v rámci rally „seznamovací jízdy“. Během nich 118 posádek může absolvovat až 3 průjezdy všemi 3 rychlostními zkouškami (RZ). Ty jsou na trasách Kostelec nad Orlicí a okolí, Rychnov nad Kněžnou a okolí, Skuhrov nad Bělou a okolí. Soutěžící v posádkách jsou povinni dodržovat pravidla silničního provozu. Ostatní účastníci silničního provozu mohou v uvedeném časovém limitu zaznamenat zvýšenou frekvenci vozidel v jednotlivých úsecích rychlostních zkoušek.

V sobotu 28.7.2012 se proběhne 5. ročník "Matrix Rallye". První vozidlo startuje v 7:30 z Palackého náměstí v Kostelci nad Orlicí. Vozidla dojedou na start 1. RZ do Skuhrova nad Bělou, která začíná v 8:00 startem první posádky. Po průjezdu 1. RZ se vozidla vracejí do Kostelce nad Orlicí na náměstí. Poté posádky projedou postupně všechny tři rychlostní zkoušky ve dvou okruzích dle stanoveného časového harmonogramu.

dopravni omezeni - závodyZ tohoto důvodu dojde v sobotu 28.7. 2012 k úplným uzavírkám pozemních komunikacích na trasách:
1/ Kostelec nad Orlicí – Suchá Rybná – Vrbice – Chleny – Lhoty u Potštejna;
2/ Peklo nad Zdobnící – Jahodov – Rychnov nad Kněžnou;
3/ Skuhrov nad Bělou – Osečnice – Hlinné – Brocná – Hraštice

Objízdné trasy budou vyznačeny.

V případě jakýchkoli problémů kontaktujte přítomné policisty nebo volejte na bezplatnou linku 158. Pořádkoví i dopravní policisté jsou na tuto sportovní akci připraveni.

Policie ČR zároveň návštěvníky akce žádá, aby respektovali pokynů pořadatelů z důvodu bezpečnosti své vlastní i účastníků soutěže.




ANENSKÁ POUŤ

Druhou akcí, která se tento víkend na Rychnovsku koná, je tradiční „Anenská pouť“ v Rokytnici v Orlických horách.

Z tohoto důvodu dojde ve dnech 27. 7.2012 – 29.7. 2012 k úplné uzavírce silnice č. II/319 v Rokytnici v Orlických horách. Objízdná trasa bude vyznačena po místních komunikacích.

Na každoroční Anenskou pouť v Rokytnici v Orlických horách jsou policisté připraveni. Během všech tří dnů, kdy pouť v Rokytnici v Orlických horách probíhá, budou v obci přítomni policisté z obvodního oddělení i dopravní policie. Policisté proto řidiče žádají, aby respektovali jejich pokyny a parkovali pouze na vyznačených parkovištích. Nevhodně zaparkovaná vozidla můžou být odtažena.

Policie ČR návštěvníky Rokytnické poutě varuje před zloději. V zaparkovaných, uzamčených autech nenechávejte zbytečně vystaveny žádné cennosti, drahé předměty nebo osobní doklady, které by lákaly k odcizení. Nespoléhejte ani na to, že věci ukryté v zavazadlovém prostoru auta jsou bezpečně uloženy. Zloději pracují rychle. Dávejte si pozor i na svá příruční zavazadla, se kterými se na akci vypravíte. Davy lidí a tlačenice jsou živnou půdou pro kapsáře. Cenné věci raději zanechte doma, do kabelek či batohů si uložte jen nezbytné vybavení. Svá příruční zavazadla nenechávejte ani na okamžik bez dozoru. Speciální péči věnujte penězům. Raději si celý obnos neukládejte do peněženky a tu neponechávejte nikdy navrchu batohů či kabelek. Svůj finanční obnos na veřejnosti příliš nevystavujte, můžete se okamžitě stát snadnou obětí zručných kapsářů. V případě jakýchkoli problémů kontaktujte přítomné policisty nebo volejte na bezplatnou linku 158.

por. Iva Kormošová
26.7.2012, 9:00

vytisknout  e-mailem