Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Uplynulý víkend s policisty

Trutnovští policisté přijali na tísňovou linku 158 cekem 150 telefonátů 

V průběhu uplynulého víkendu včetně pátku do pondělního rána 16.6.2008 policisté na okrese Trutnov přijali oznámení o 18 nově spáchaných trestných činech, které zadokumentovali a k těmto provedli prvotní šetření. Oznámení se týkala hlavně majetkové trestné činnosti, mezi kterou patří krádeže prosté a krádeže provedené vloupáním. Dále policisté zahájili úkony trestního řízení ve věci podezření ze spáchání trestného činu neoprávněného užívání cizí věci, poškozování cizí věci, vydírání, zanedbání povinné výživy, neoprávněného držení platební karty, podvodu, zatajení nálezu, řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění a maření výkonu úředního rozhodnutí.

Nejzávažnější případ zadokumentovali vrchlabští policisté společně s pracovníky Služby kriminální policie a vyšetřování. V noci ze soboty na neděli 15.6.2008 dosud neznámý pachatel odcizil jednomu ze zahraničních turistů, kteří tráví svou dovolenou v Krkonoších, osobní motorové vozidlo značky Škoda Octavia RS černé metalické barvy, registrační značky GRZ-AL 560, MPZ D. Automobil stál na volně přístupné parkovací ploše poblíž hlavní komunikace vedoucí z obce Lánov do Dolního Dvora. Poškozeným byla škoda vyčíslena na částku 240 tisíc korun. Za trestný čin krádež hrozí pachateli trest odnětí svobody až na tři roky. Policisté po odcizeném vozidle intenzivně pátrají.

 V sobotu večer 14.6.2008 zastavila policejní hlídka při dohledu nad bezpečností a plynulostí silničního provozu ke kontrole v Trutnově na poříčském náměstí  osobní motorové vozidlo Volkswagen Golf. Policisté kontrolou zjistili, že jednatřicetiletý muž, sedící za volantem automobilu, není držitelem řidičského oprávnění. Navíc má Okresním soudem v Trutnově vysloven zákaz řízení motorových vozidel a provedená orientační dechová zkouška prokázala 1,31 promile alkoholu v dechu nezodpovědného neřidiče. Muži zákona uvedenému neřidiči sdělili podezření ze spáchání trestného činu řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění a maření výkonu úředního rozhodnutí, za který může být soudem uložen trest odnětí svobody až na jeden rok. Uvedený případ policisté zpracovávají ve zkráceném řízení, jehož hlavním úkolem je předání kompletního zpracovaného spisu na Okresní státní zastupitelství k dalšímu opatření.

Vrchlabští policisté dokumentují případ krádeže provedené vloupáním do jedné ze sklepních kójí ve Vrchlabí na ulici Pražská. Dosud neznámý pachatel ze sklepa odcizil horské jízdní kolo značky PELLS stříbrné barvy, typ Razzer Trop. Poškozeným byla škoda vyčíslena na částku 15 tisíc korun. Za trestný čin krádeže provedené vloupáním hrozí pachateli trest odnětí svobody až na dva roky.

Čtyřiadvacetiletého muže zadrželi v sobotu odpoledne 14.6.2008 díky výborné místní a osobní znalosti královédvorští policisté v centru města. Na uvedeného výtečníka vydal Okresní soud v Trutnově příkaz k dodání do výkonu trestu odnětí svobody. Muž omezený na svobodě byl policejní hlídkou po provedení nezbytných úkonů eskortován a poté řádně předán pracovníků vězeňské služby jedné z vazebních věznic.

Při dohledu nad bezpečností a plynulostí silničního provozu bylo v průběhu víkendu na silnicích trutnovského okresu vyzváno policisty k dechové zkoušce na zjištění alkoholu 373 řidičů motorových vozidel. Celkem 8 ze zkontrolovaných motoristů řídilo svá vozidla pod vlivem alkoholického nápoje. Jízda pod vlivem alkoholu bude policisty s největší pravděpodobností kvalifikována jako přestupek na úseku dopravy, kde nezodpovědným řidičům hrozí vysoká pokuta a zákaz řízení motorových vozidel.

Dále muži zákona zpracovali 118 přestupků na úseku dopravy, proti majetku a občanskému soužití. Přestupky v dopravě policisté ve většině případů řešili blokově či domluvou na místě,  neukázněným řidičům byly uloženy pokuty ve výši necelých 88 tisíc korun.

Skupina dopravních nehod Okresního ředitelství v Trutnově zpracovala v průběhu víkendu 9 dopravních nehod, při kterých došlo ke čtyřem lehkým zraněním zúčastněných osob.

Na klid a veřejný pořádek se zaměřením na bezpečnost našich spoluobčanů v centrech našich měst a obcí dohlíželo o víkendu 12 dvoučlenných pěších policejních hlídek.

Na  tísňovou  linku 158 operační důstojníci přijali 150 telefonátů, 59 z nich bylo využito a zbývajících 91 nesouviselo s prací PČR. 

vytisknout  e-mailem