Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Alkohol nebyl jediný prohřešek

LOUNY – Dopravní nehodovost; Měl padělané doklady. 

Přehled dopravní nehodovosti od 18. 3. do 24. 3. 2019.
V průběhu 12. týdne roku řešili policisté na Lounsku 16 dopravních nehod. Nízký počet střetů s sebou přinesl pouze jednoho lehce zraněného účastníka. Škoda způsobená nehodami byla vyčíslena na 537 tisíc korun. Policisté při řešení dopravních kolizí odhalili 2 řidiče, kteří se zřejmě před jízdou nedokázali ubránit skleničce alkoholu. Z výčtu příčin nehod byl opět nejpočetnější způsob jízdy, v 10 případech. K nehodám nezaviněným řidiči, vyjížděli policisté 5krát a 1krát k nehodě, která by se dala přičítat špatnému předjíždění.
Z daného výčtu nehod se jich o víkendu událo 5. Nikdo v těchto dnech nebyl zraněn. Škoda se vyšplhala na 118 tisíc korun. Způsob jízdy se na kolizích podílel 3krát. Jednou předjíždění a jednou se jednalo o střet se zvěří.

Důsledná práce policistů
Dopravní policisté vyjížděli v pátek dopoledne k dopravní nehodě u obce Bitozeves. Na místě hlídka zjistila, že 45letý řidič zřejmě nezvládl řízení a vyjel mimo komunikaci, kde narazil do dopravního značení a svodidel. Naštěstí nebyl nikdo zraněn. Policisté s řidičem provedli dechovou zkoušku, u které se ukázalo, že řidič je ovlivněn alkoholem. Naměřená hodnota se vyšplhala na 2,12 promile.
Policistům se v průběhu vyšetřování dopravní nehody dostal do rukou doklad totožnosti, u kterého pojali podezření, že by se mohlo jednat o padělek. Jejich domněnka se následně potvrdila. Ve spolupráci s cizineckou policií se podařilo policistům zjistit, že tento muž byl v minulosti okresním soudem odsouzen k trestu vyhoštění z území ČR za jeho předešlou trestnou činnost. Díky rychlé a intenzivní práci policistů z dopravního inspektorátu si muž v sobotu vyslechl podezření z trestných činů ohrožení pod vlivem návykové látky, padělání a pozměňování veřejné listiny a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Za to by mohl jít do vězení až na dva roky.


por. Mgr. Irena Pilařová
Oddělení tisku a prevence
email: krpulk.kr.pis.ln@pcr.cz
mobil: 724 155 239
25. března 2019
 

vytisknout  e-mailem