Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Uplácel

a použil padělanou veřejnou listinu. 

Dvaačtyřicetiletého muže z Brandýsa nad Labem – Staré Boleslavi obvinili kriminalisté oddělení hospodářské kriminality Územního odboru Praha venkov – VÝCHOD z přečinu nepřímého úplatkářství a padělání a pozměnění veřejné listiny. Za toto jednání mu hrozí trest odnětí svobody až na tři léta.

V dubnu letošního roku tento obviněný muž slíbil finanční částku ve výši 4 000,-Kč nezjištěné osobě za to, že mu přednostně vyřídí vydání dokladu o zařazení jeho motorového vozidla do evidence vozidel taxislužby a vydání osvědčení o úspěšně vykonané zkoušce řidiče taxislužby bez jeho osobní účasti. Tuto částku předal nezjištěné osobě v Praze a převzal od ní doklady. Věděl, že částka bude použita z části jako náklady zprostředkovatele a z části poslouží jako úplatek osobě, která listiny vystavila.

V červnu při kontrole vozidla taxi, kterou provedlo kontrolní oddělení Městského úřadu Brandýs nad Labem – Stará Boleslav předložil tento muž osvědčení o vykonané zkoušce řidiče taxislužby a doklad o zařazení vozidla do evidence vozidel taxislužby. Následně vyšlo najevo, že předložené doklady jsou padělky. S ohledem na to jak k listinám přišel, musel být minimálně srozuměn, že nejsou pravé.

29. listopadu 2012
por. Mgr. Markéta Johnová

vytisknout  e-mailem