Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

ÚOKFK získal Národní cenu kvality

Útvar odhalování korupce a finanční kriminality služby kriminální policie a vyšetřování (ÚOKFK) získal Národní cenu kvality České republiky. Prestižní ocenění Excelentní organizace veřejného sektoru dle modelu EFQM převzali včera večer ve Španělském sále Pražského hradu z rukou ministra vnitra Ing. Martina Peciny a senior manažera EFQM Gianluca Mule ředitel útvaru plk. Mgr. Bc. Milan Komárek a náměstek policejního prezidenta pro vnější službu plk. Mgr. Tomáš Tuhý.  

Ředitel ÚOKFK plk. Milan Komárek k ocenění uvedl: „Již 10 let působíme jako vysoce specializovaná, odborně zdatná, maximálně flexibilní a mobilní policejní složka, zaměřená na boj s nejnebezpečnějšími formami korupce a závažné hospodářské a finanční kriminality. Účast v národní ceně a získání ocenění je pro nás důkazem a nestranným uceleným pohledem, že naše cíle a priority jsou nastaveny optimálně a případné oblasti pro zlepšení jsou motorem k dalšímu rozvoji a zlepšování“.
    
Náměstek policejního prezidenta pro vnější službu plk. Tomáš Tuhý dodal: „Kvalitu ve veřejném sektoru tvoří lidé, v tomto případě policisté, a ti si právem zaslouží poděkování. O to víc si vážíme této ceny, protože ocenění kvality není pro Policii ČR v tomto případě první a doufám, že ani poslední“.
 
Programy Národní ceny kvality České republiky byly vytvořeny jako jeden z nástrojů k zahájení cesty inovací a zlepšování všech činností a procesů organizací včetně porovnávání s jinými organizacemi. Základem jednotlivých programů je Model Excelence EFQM, jehož aplikace předpokládá důsledné a objektivní ověřování efektivnosti a kvality všech činností organizace.
 
 
pplk. Mgr. Jaroslav Ibehej
ÚOKFK SKPV
27. listopadu 2013

 

vytisknout  e-mailem