Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Kapsáři jsou stále mezi námi

VYŠKOVSKO: Nepoučitelná zlodějka chtěla okrást nakupujícího v obchodě. 

Moderní a přetechnizovaná doba může občas působit dojmem, že kriminalita se přesunula už jen do kyberprostoru, zdání ovšem klame. Stále jsou mezi námi klasičtí a hlavně nepoučitelní zloději, kteří jen čekají na svoji příležitost.

Své o tom ví například manželský pár z Vyškova, který v těchto dnech vyrazil na nákupy. Při výběru zboží v jednom z obchodních domů najednou muž ucítil, jak mu někdo sahá na koženou brašnu, kterou měl přes rameno. Otočil se a spatřil neznámou ženu s jeho peněženkou, křikl na ni, ovšem zlodějka začala dělat obrovský rozruch, přičemž se snažila předat peněženku svému příteli. Upadla jim na zem a muž ji kopnul pod regál. Celá situace byla poměrně vyhrocená a na místo přiběhla ochranka obchodu. Počínání zlodějské dvojice viděli i další svědci. Pracovníci ostrahy ihned kontaktovali policii a povedený páreček následně předali hlídce k dalšímu opatření.

Policisté záhy zjistili, že šestatřicetiletá žena má již bohatý trestní rejstřík a vězení opustila teprve před pár měsíci.  Nyní se bude opět zodpovídat z krádeže a patrně se brzy vrátí za mříže.

por. Andrea Cejnková, 12. ledna 2023

vytisknout  e-mailem