Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Jízdní kola opět v kurzu

VYŠKOVSKO: Zloděj ukradl bicykl v podzemní garáži. 

S příchodem teplého počasí nastává i cyklistická sezona a roste poptávka po jízdních kolech. I když zloději kradou bicykly celoročně, využívají samozřejmě i příležitost, kdy majitelé nechají svá kola bez dohledu u koupališť, památek, restaurací a obchodních center. Slavkovští policisté se však nyní aktuálně zabývají krádeží jízdního kola z podzemní garáže. V průběhu víkendu někdo ukradl horské jízdní kolo, které si majitel nechal v podzemní garáži bytového domu ve Slavkově. Nenechavce neodradil ani zámek, kterým si cyklista bicykl zabezpečil. Způsobil tak škodu přesahující sedm tisíc korun.

Bicykly jsou výhodným obchodním artiklem, který zloděj zpeněží za zlomek jeho skutečné hodnoty. Utržené peníze pak použije pro vlastní potřebu. I z toho důvodu se krádeže jízdních kol poměrně obtížně objasňují. Ztrácí se kola především z koláren a sklepů v bytových domech.  Pachatelům v těchto prostorách nahrává pohyb většího množství lidí a často také nevšímavost okolí. Zloději využívají skutečnosti, že se do bytových domů snadno dostanou a překonat vstup byť do uzamčených prostor sklepů již pro ně není tak náročné.  V panelových či bytových domech je dobré dbát na důsledné zamykání vchodových dveří a společných odkládacích prostor.

Také věnujte prosím pozornost pohybu cizích osob na chodbách domů a v případě podezření volejte linku policie 158. Obrátit se můžete rovněž přímo na slavkovské policisty na služebně.

por. Mgr. Alice Musilová, 22. 6. 2020

vytisknout  e-mailem