Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Vánoční ohlédnutí

TRUTNOVSKO - Pod stromeček si ukradl auto. 

Trutnovští policisté společně s kriminalisty od středy 23. prosince 2015 pátrají po odcizeném vozidle Volkswagen Sharan, v barvě šedé metalízy, které bylo odcizeno z úterý na středu z parkoviště v ulici Křižíkova v Trutnově. Poškozený vyčíslil škodu na 250 tisíc korun. Pachateli v případě dopadení hrozí až pět let ve vězení.
Trutnovská policie tímto žádá všechny občany, kteří by mohli napomoci k objasnění krádeže vozidla, nechť nás informují na telefonním čísle 974 539 651 nebo na bezplatné lince 158.

Pětačtyřicetiletý muž z Horní Kalné se obrátil s žádostí o pomoc na policisty v Hostinném. Z jeho výpovědi vyplynulo, že mu v průběhu vánočních svátků z jeho buldozeru T-130 dosud neznámý pachatel odčerpal naftu v hodnotě přesahující 5 tisíc korun.
Případ řeší policisté jako podezření ze spáchání přečinu krádež, za který hrozí pachateli až dva roky vězení.

Ve středu na Dlouhou noc před 20. hodinou došlo na Zelené louce v Trutnově ke krádeži finanční hotovosti a to z kapsy bundy poškozeného. Z jeho výpovědi vyplynulo, že při cestě z jedné místní herny ho oslovil neznámý muž, který mu nabízel ke koupi rifle a poté ho okradl. Nenechavec ovšem ještě téhož dne svého činu litoval. Zavolal na linku 158 a policistům řekl, co udělal. On sám policistům uvedl, že byl pod vlivem drog a že u něho došlo ke zkratovému jednání.
Zda podezřelému muži bude sděleno podezření ve zkráceném přípravném řízení za přečin krádež, je v současné době ještě v šetření.

Na Štědrý den se na policisty v Trutnově obrátil s žádostí o pomoc devětadvacetiletý mladík. Ten před odjezdem od jednoho místního obchodního domu položil peněženku s finanční hotovostí a platební kartou na střechu svého vozidla a rozjel se domů. Až doma si uvědomil, co udělal a vrátil se zpět na parkoviště. Ovšem své věci zde již nenašel. Poškozený vyčíslil škodu na necelých 8 tisíc korun.
Případ řeší policie pro podezření z přečinu zatajení věci a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, za který hrozí pachateli až dva roky ve vězení.   

O hezkém dárku na Štědrý den může hovořit šestašedesátiletý muž, kterému neznámá žena donesla až domů jeho ztracenou peněženku s finanční hotovostí a s platební kartou, kterou dle jejích slov našla na parkovišti téhož dne před jedním obchodním domem v Trutnově. Celou věc již prověřovali trutnovští policisté, když jim před 17. hodinou přišel poškozený oznámit, co se stalo a že již žádné věci nepostrádá.

ProsečnéProsečné
Trutnovští policisté ze skupiny dopravních nehod řešili na Štědrý den havárii vozidla Škoda Octavia, ke které došlo krátce po půlnoci v obci Prosečné na silnici č. III/32552. Dvaadvacetiletý řidič zřejmě vlivem opilosti vjel vpravo mimo komunikaci a poté havaroval do pískovcového sloupku. Vlivem nárazu se Škodovka převrátila na bok a tam poškodila oplocení jednoho domu.
Řidič se podrobil dechové zkoušce na alkohol s výsledkem 1,92 promile alkoholu v dechu. Při havárii utrpěl lehká poranění, pro která byl hospitalizován v nemocnice ve Vrchlabí. Hmotná škoda na majetku činí 90 tisíc korun.

28. 12. 2015, 12:15
nprap. Pižlová Šárka, DiS. 

Odkazy do noveho okna

Prosečné

Prosečné 

Detailní náhled

Prosečné

Prosečné 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem