Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Policisté objasnili sérii krádeží

TRUTNOVSKO - Za více než dva měsíce způsobil zadržený muž škodu 40 tisíc korun. 

V druhé polovině měsíce září letošního roku objasnili trutnovští detektivové ve spolupráci s policisty jednotlivých obvodních oddělení sérii sedmi případů zadokumentované majetkové trestné činnosti. K zaprotokolovaným skutkům docházelo od začátku července letošního roku na území služebních obvodů, které svou místní působností spadají pod Úpici a Trutnov.
 
V té době ještě neznámý pachatel či pachatelé vnikl do jednoho z obytných domů v Úpici na ulici Dr. Teuchmanna, odkud zmizely sportovní boty, nářadí, vrtačka, brusky a další věci.
Dalším ze zadokumentovaných případů bylo násilné vniknutí do budovy jednoho z úpických výrobních podniků, odkud zmizel batoh a taška, uvnitř kterých se nacházely peněženky, osobní doklady, mobilní telefon a další drobnosti.
To, že v té době ještě neznámý výtečník není jen nenechavec, ale i vandal, potvrdil další ze zadokumentovaných případů, ke kterému došlo v jednom z barů v centru Úpice. V tomto podniku došlo k úmyslnému poškození dotykové desky jednoho z výherních automatů.
Další případ zadokumentovali úpičtí policisté v druhé dekádě měsíce července. Poškozený se na místní policisty obrátil s žádostí o pomoc poté, co zjistil, že se mu neznámý pachatel pokusil násilím vniknout do jeho nemovitosti. Ohledáním místa činu a provedeným šetřením policisté zjistili, že se pachateli uvedený záměr nezdařil. Uvedený případ policejní hlídka zaprotokolovala pro podezření ze spáchání přečinu krádeže provedené vloupáním spáchané ve vývojovém stádiu pokusu. 
K poslednímu ze zadokumentovaných případů došlo v Trutnově na Krakonošově náměstí. Předmětem útoku se stala kabelka, které na jedné z laviček nevěnovala její majitelka dostatečnou pozornost. Uvnitř zavazadla se v době krádeže nacházela peněženka s finanční hotovostí, osobní doklady, mobilní telefon a další osobní věci.
Celková škoda, která poškozeným v uvedených případech vznikla, byla předběžně vyčíslena na částku převyšující 40 tisíc korun.

Trutnovští policisté na uvedených případech od doby jejich spáchání intenzivně pracovali. Několika týdenní profesionálně odvedená práce se místním mužům zákona vyplatila. Detektivové po zajištění dostatečného množství důkazů a stop zadrželi v té době ještě podezřelého šestadvacetiletého muže z Úpice, který se pod tíhou důkazů ke spáchanému protiprávnímu jednání plně doznal.
Komisař Služby kriminální policie a vyšetřování v Trutnově zahájil proti zadrženému trestní stíhání pro spáchání přečinů krádež, poškození cizí věci a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, za které může být soudem uložen trest odnětí svobody až na tři roky.  
por. Bc. Udo Ertner
16. 10. 2013 v 9:45     

vytisknout  e-mailem