Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Nedáme se

TRUTNOVSKO - Pomáháme seniorům, říci NE!  

Územní odbor Trutnov se zapojil do preventivního projektu „Nedáme se“, který v těchto dnech probíhá v Královéhradeckém kraji a je primárně určen seniorům. V úterý 7. července 2015 se měli možnost projektu zúčastnit senioři z Clubu seniorů v Trutnově.
Reakce seniorů byly velmi pozitivní. Během tří hodinové akce byla vidět v jejich tvářích spokojenost. A jak to vše probíhalo?
 
Senioři a seniorky usedají v Malém sálu Městského úřadu v Trutnově na své židle. Bez jakéhokoliv úvodu do místnosti přicházejí dva mladíci v oblecích s asistentkou, kteří začínají svoje úvodní představení zaměřené na předváděcí akce. V průběhu věrohodné 30 minutové scénky začínají někteří již pochybovat o tom, zda se opět neocitli na nežádané akci. Když je představení téměř u konce, přichází policistka s psycholožkou, které je ujistí, že se nejedná o neetickou předváděcí akci, ale o preventivní program zaměřený na Šmejdy. Policistka radí, jak jednat, podepíší-li nevýhodné smlouvy a hlavně klade důraz na to, aby na tyto akce NECHODILI. Následují ještě další dvě výstižné scénky, ve kterých se producent zaměřuje na pouliční prodej a na legendu „vnuka“.
 
!Společně s psycholožkou si naši pozvaní mezi programem projdou chyby, které herec – senior učinil a řeknou si, jak se zachovat má. Následuje i nácvik nepříjemných situacích, ve kterých se mohou každodenně ocitnout.
 
Těchto akcí spojených s prodejem nekvalitního zboží za několika násobně vyšší ceny se již mnozí senioři v minulosti zúčastnili a dle jejich slov se nechali i napálit. 
 
Závěrem akce každý senior dostal darem stříbrný řetízek a odznak s nápisem „Nedáme se“, který jim má připomenout toto zábavně-poučné dopoledne a hlavně všechny rady, které získali.  
                                                                                                                                                                                                                                               
nprap. Pižlová Šárka, DiS.
tisková mluvčí PČR Trutnov
Odkazy do noveho okna

Nedáme se!

Nedáme se! 

Detailní náhled

Nedáme se!

Nedáme se! 

Detailní náhled

Nedáme se!

Nedáme se! 

Detailní náhled

Nedáme se!

Nedáme se! 

Detailní náhled

Nedáme se!

Nedáme se! 

Detailní náhled

Nedáme se!

Nedáme se! 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem