Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Muž vyhrožoval nožem

TRUTNOVSKO – Policisté ho zadrželi. 

Policejní komisař v těchto dnech zahájil trestní stíhání proti 33letému muži a obvinil ho z přečinů nebezpečné vyhrožování, výtržnictví a úvěrový podvod.

Obviněný muž měl ve středu 11. září v jedné obci na Trutnovsku, při hádce dvou skupin osob, opakovaně slovně vyhrožovat poškozenému a jeho rodině zabitím. Celá situace vygradovala, když si z nedalekého bydliště přinesl kuchyňský nuž. Nutno podotknout, že se vše odehrávalo venku před domem, svou roli sehrál alkohol a také osobní spory. Přivolaní policisté agresivního muže následně zadrželi i s použitím donucovacích prostředků a skončil v policejních poutech. Dechovou zkouškou u něho poté naměřili téměř 2 promile alkoholu. Při incidentu nedošlo k žádnému zranění. 

Kriminalisté v průběhu šetření dále odhalili, že muž má na svědomí ještě další trestnou činnost. Na přelomu roku měl totiž uzavřít s finanční společností dvě úvěrové smlouvy, do kterých uvedl nepravdivé údaje ke své osobě a následné splátky nehradil. Škoda je vyčíslena na necelých 20 tisíc korun.

V případě uznání viny a odsouzení mu nyní hrozí až tříletý trest odnětí svobody. Stíhán je vazebně.

nprap. Lukáš Vincenc
16. září 2019, 12:31

vytisknout  e-mailem