Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkend na Trutnovsku

TRUTNOVSKO - Vězení se nevyhnul! 

Jednapadesátiletého muže, který se zřejmě vyhýbal nástupu do vězení v obci Lampertice, vypátrali policisté ze Žacléře v neděli odpoledne.

Policisté muže omezili na osobní svobodě a eskortovali ho do vazební věznice, kde si odpyká svůj trest.

Devětatřicetiletého muže, na kterého byl vydán předběžný souhlas se zadržením, vypátrali v pátek „třináctého“ trutnovští policisté na Pražské ulici v Trutnově. Muže zadrželi a předali ho kriminalistům k provedení dalších úkonů.

Nevybuchlou dělostřeleckou střelu při „detektoringu“ nalezl, vykopal a na linku 158 následně oznámil trutnovským policistům muž v sobotu odpoledne.

Kromě místních policistů na místo dorazil i policejní pyrotechnik, který při prvotním ohledání konstatoval, že střelu není potřeba zneškodnit na místě a z tohoto důvodu jí uložil do určeného trezoru a odvezl ke zničení na domovský útvar do Milovic.

Fyzickým napadením v neděli odpoledne skončila sousedská rozepře ohledně hluku, který byl spojený s rekonstrukcí bytu v ulici Vítězslava Nezvala v Trutnově.  
Podnapilý soused nejprve kopal do dveří poškozeného a poté ho fyzicky napadl na chodbě domu. Přivolaní policisté „opilce“ zajistili a převezli na protialkoholní záchytnou stanici. Provedený test na alkohol ukázal hodnotu 2,41 promile alkoholu v dechu. Naštěstí při napadení nedošlo u zúčastněných osob k žádnému zranění.
Případ šetří trutnovští policisté jako přestupek proti majetku.

Dosud neznámý zloděj se minulý týden vloupal do jedné firmy v Malých Svatoňovicích, ze které odcizil měděné trubky v hodnotě 60 tisíc korun a červený motocykl Jawa ČZ.
Případ šetří úpičtí policisté pro podezření ze spáchání přečinu krádež, za což hrozí pachateli až pět let vězení.

por. Pižlová Šárka, DiS.
16. 4. 2018, 13:40

vytisknout  e-mailem