Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Velikonoce na Trutnovsku

TRUTNOVSKO - Zvýšený dohled policistů. 

dopravka1.jpgIlustrační fotoV rámci velikonočních svátků bude i na Trutnovsku zvýšen dohled policistů, kteří budou kontrolovat veřejný pořádek, bezpečnost a provoz na silničních.

Z pohledu bezpečnosti jsou Velikonoce rizikovým obdobím. Jedním z hlavních důvodů je, že lidé hodně cestují převážně za příbuznými. Do silničního provozu se tak mohou zapojit i méně zkušení řidiči nebo tzv. sváteční řidiči, kteří usednou za volant spíše sporadicky. Při přízni počasí lze předpokládat, že na silnicích uvidíme i první motorkáře. 

Vzhledem k tomu, že tyto svátky jsou již tradičně spojené s požíváním alkoholu, policisté na Trutnovsku se proto zaměří na dohled nad veřejným pořádkem a bezpečností silničního provozu. Preventivně tak dohlédnou na dopravu a jejich cílem bude i kontrola pořádku na místech, kde lze předpokládat větší výskyt osob - kulturní a společenské akce, velikonoční trhy a další případné oslavy svátků jara.

Policisté se současně zapojí do celorepublikové dopravní akce, při které se zaměří na dodržování pravidel silničního provozu, zejména pak na rychlost, způsob jízdy, používání bezpečnostních pásů a zádržných systémů při přepravě dětí a také telefonování při jízdě, v neposlední řadě pak na alkohol a toxi. Kontrolu muži zákona zaměří i na dodržování obecně platných předpisů, na technický stav vozidel a doklady.

Závěrem je třeba zmínit, že zejména řidiči by měli při těchto svátcích počítat z hustějším provozem, nikam nespěchat, být obezřetnější a trpělivější. Všechny tyto faktory, současně s preventivní účastí hlídek policistů, mohou totiž přispět k hladkému průběhu velikonočních svátků na silnicích a k tomu, že se všichni v pořádku vrátí ze svých cest domů. 

Související článek: Velikonoce z pohledu policie

por. Šárka Pižlová, DiS.
29. 3. 2018, 11:02

vytisknout  e-mailem