Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Neukáznění motorkáři

TRUTNOVSKO – Policisté se na ně zaměřují. 

Policie v lese - motorkáři.jpgIlustrační foto/Policie ČRPolicisté na Trutnovsku se v posledních dnech zaměřili na neukázněné motorkáře, kteří na terénních strojích nerespektují zákon a míří na lesní cesty. Ve čtvrtek 21. června v dopoledních hodinách hned osm takových hříšníků zastavili ve svém rajónu muži zákona v Žacléři. Ve spolupráci s trutnovskými kolegy je přistihli na terénních motorkách, když měli namířeno na lesní cestu. Policisté jim však překazili plány a zastavili je ještě v ulici Hasičská poté, co projeli okolo dopravní značky „Zákaz vjezdu všech vozidel“, kterou nerespektovali. Za porušení zákona o silničním provozu pak každému z nich uložili v příkazním řízení pokutu.

Ze strany policie se nejedná o jednorázovou akci a na obdobné porušování zákona z řad motorkářů se zaměříme i do budoucna. V dané problematice spolupracujeme s příslušnými pracovníky Lesů ČR. 

Motorkáři by si měli uvědomit, že pokud na svém terénním motocyklu vyrazí na lesní cesty, neporušují tím pouze lesní zákon, dle kterého jim ve správním řízení hrozí pokuta až 5 tisíc korun. Svým počínáním navíc plaší zvěř, ohrožují houbaře, rozrývají půdu a v případě, že na takto odlehlém místě havarují a vážně se zraní, jen těžko se mohou dočkat brzké pomoci.

prap. Lukáš Vincenc
26. června 2018, 12:50

vytisknout  e-mailem