Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Drogy a alkohol za volantem!

TRUTNOVSKO - "Hazardéři" na silnici. 

Pomáhat a chránit.jpgIlustrační fotoV uplynulém víkendu opět policejní hlídky odhalily několik řidičů, kteří se zapojili do silničního provozu a byli pod vlivem návykových látek.

V obci Chotěvice v sobotu krátce před 18. hodinou zastavili místní policisté sedmačtyřicetiletého řidiče vozidla Ford Mondeo. Provedli u něho test na drogy, který ukázal pozitivní hodnoty na amfetamin a metamfetamin.   

Pozitivní test na stejné návykové látky měla i třicetiletá řidička ve Svobodě nad Úpou, kterou tamní policejní hlídka přistihla. Tato usedla za volant svého vozidla Škoda Octavia v neděli po 20. hodině.

Další případ řešili žacléřští policisté ve svém okrsku, když v neděli před 21. hodinou kontrolovali padesátiletou řidičku. Žena mužům zákona na místě odmítla provedení dechové zkoušky i test drogy.

Dotčené řidiče, kteří jsou podezřelí z přestupku, si nyní předvolá příslušný správní orgán a vyměří jim zřejmě pokutu a zákaz řízení.

Až jeden rok vězení, peněžitý trest nebo zákaz činnosti hrozí třiatřicetiletému řidiči, který je podezřelý ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. V neděli po 23. hodině na Benešově nábřeží královédvorským policistům nadýchal při dechové zkoušce hodnoty přesahující 2 promile alkoholu v dechu. Na místě mu zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu.    

por. Šárka Pižlová, DiS.
9. 4. 2018, 13:58

vytisknout  e-mailem