Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Sváteční víkend

TRUTNOVSKO - Alkohol za volant nepatří! 

Nehody na TrutnovskuPec pod SněžkouOpilý řidič s vozidlem Land Rover v pátek po 17. hodině najel zadními koly za okraj komunikace a poté sjel s vozidlem do koryta řeky Úpy na parkovišti v Peci pod Sněžkou.  
Čtyřiapadesátiletý řidič skončil v nemocnici a přišel o řidičský průkaz. Provedená dechová zkouška na alkohol byla u něho pozitivní, ukázala 2,38 promile.

Nehody na TrutnovskuNehody na TrutnovskuDalší opilec havaroval v sobotu večer mezi obcemi Jánské Lázně a Černý Důl. Dvaašedesátiletý muž při průjezdu levotočivé zatáčky zřejmě nepřizpůsobil rychlost jízdy, vyjel vpravo mimo komunikaci a tam narazil do hliněného břehu a několika vzrostlých stromů. Po nárazu se vozidlo Ford převrátilo na střechu. Řidič byl ošetřen a poté hospitalizován v nemocnici pro lehké poranění. Lustrací dopravní policisté zjistili, že není držitelem řidičského průkazu a také to, že má vysloven zákaz řízení motorových vozidel. Muž nadýchal 1,58 promile.
Oba případy řeší policisté Dopravního inspektorátu v Trutnově.

I trutnovští policisté v sobotu večer při běžné kontrole odhalili nezodpovědného řidiče v Horské ulici v Trutnově.
Sedmadvacetiletý řidič usedl opilý za volant vozidla Audi A6. I on měl pozitivní dechovou zkoušku na alkohol. Policisté mu naměřili 1,03 promile alkoholu v dechu.
Policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu hrozí až roční pobyt ve vězení, zákaz činnosti nebo peněžitý trest.

por. Pižlová Šárka, DiS.
2. 5. 2017, 10:00

Odkazy do noveho okna

Nehody na Trutnovsku

Nehody na Trutnovsku 

Detailní náhled

Nehody na Trutnovsku

Nehody na Trutnovsku 

Detailní náhled

Nehody na Trutnovsku

Nehody na Trutnovsku 

Detailní náhled

Nehody na Trutnovsku

Nehody na Trutnovsku 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem