Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Násilník skončil ve vazbě

TRUTNOVSKO - Týral svou přítelkyni i její dcery. 

Trutnovští kriminalisté včera zahájili úkony trestního stíhání proti pětatřicetiletému muži z přečinu týrání osoby ve společném obydlí a z přečinu týrání svěřené osoby.

Obviněný muž měl od roku 2013 do současné doby v opilosti opakovaně verbálně a fyzicky terorizovat a týrat svou přítelkyni a její dcery, s kterými žil ve společné domácnosti.

Tohoto jednání se zpravidla dopouštěl opilý po příchodu z restaurace před dětmi. Svou přítelkyni budil, vyžadoval její pozornost, vulgárně jí nadával a následně jí zbil. Nezastavil ho ani fakt, že je po těžké operaci a dlouhodobé hospitalizaci v nemocnici kvůli autonehodě, kterou prodělala.

Jelikož se dcery poškozené snažily v době útoků matku chránit, psychicky je týral, urážel a v několika případech je i fyzicky napadl.

Tento muž byl dokonce v září 2017 obviněn ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupež, když se měl po pohrůžkou násilí zmocnit peněženky poškozeného s finanční hotovostí sedm set korun českých.

Kriminalisté včera po důkladném zadokumentování věci předali státnímu zástupci podnět na vzetí obviněného do vazby, což soudce Okresního soudu v Trutnově dnes 22. 12. 2017 akceptoval a rozhodl o tom, že muž bude stíhán vazebně.

V případě prokázání viny mu hrozí až osmiletý pobyt ve vězení.

por. Pižlová Šárka, DiS.
22. 12. 2017, 10:30

vytisknout  e-mailem