Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Silvestrovské ohlédnutí

TRUTNOVSKO - Zmizela tři vozidla. 

Policisté společně s kriminalisty od středy 30. prosince 2015 intenzivně pátrají po třech vozidlech, která byla odcizena na okrese Trutnov do dnešního dne.
První odcizené vozidlo Land Rover černé barvy s bílou střechou zmizelo z úterý na středu 30. prosince 2015 od jednoho hotelu v Bedřichově. Majitel vyčíslil škodu přesahující jeden milion sto padesát tisíc korun.
Na Silvestra dopoledne oznámil čtyřiatřicetiletý muž krádež vozidla Volkswagen Multivan modré barvy od hotelu v Horní Malé Úpě. Z jeho výpovědi vyplynulo, že vůz byl odcizen opět přes noc. Škodu vyčíslil na necelých 720 tisíc korun.
Trutnovští policisté od dnešního rána pátrají po odcizeném vozidle Porsche Cayen černé barvy, které pachatel odcizil přes noc od jednoho domu nedaleko Trutnova. Škoda se vyšplhala na jeden milion pět set tisíc korun.

Trutnovská policie tímto žádá všechny občany, kteří by mohli napomoci k objasnění krádeží vozidel, nechť nás prosím kontaktují na bezplatné lince 158.

Policisté Dopravního inspektorátu v Trutnověod Štědrého dne do 4. ledna 2016 zpracovali 23 dopravních nehod a 3 nehody zpracovali na Euro formulář. Policejní hlídky dopravního inspektorátu se rovněž zaměřily na dohled nad bezpečností a plynulostí silničního provozu a zejména na alkohol a drogy za volantem.
Při bezpečnostní akci, která proběhla v horských střediscích, odhalili 24 nezodpovědných řidičů, kteří před jízdou nebo během jízdy požili alkoholické nápoje, 2 řidiče pod vlivem drog. Trutnovští policisté dopravního inspektorátu uložili řidičům z ciziny 5 kaucí za řízení pod vlivem alkoholu a drog, a to ve výši 60 tisíc korun.     

 Policisté v Hostinném pátrají po pachateli, který odcizil v době Vánočních svátků ze sklepní kóje jízdní kolo Leader Fox v hodnotě 15 tisíc korun.

Ze soboty na neděli 3. ledna 2016 se dosud neznámý pachatel vloupal do jednoho penzionu v Černém Dole a z lyžárny odcizil šest párů lyží a jedny skialpinistické boty. To vše v hodnotě necelých 75 tisíc korun.

V průběhu oslav Nového roku 2016 se dosud neznámý pachatel vloupal do jednoho ubytovacího zařízení ve Špindlerově Mlýně, odkud poškozeným z pokoje odcizil nabíječku na mobilní telefon, dvě značkové sportovní tašky a stříbrné hodinky. Majitelky vyčíslily škodu na necelých 10 tisíc korun.
Dále policisté ze Špindlerova Mlýna od neděle 3. ledna 2016 pátrají po zloději, který z restaurace místního hotelu odcizil jedenáct lahví alkoholických nápojů a mobilní telefon. Pachatel svým jednáním způsobil škodu přesahující 13 tisíc korun.

Královédvorští policisté se na Silvestra krátce po 13. hodině rozhodli zkontrolovat projíždějící vozidlo Škoda Octavia na ulici Dukelská ve Dvoře Králové nad Labem. Při kontrole řidiče zjistili, že vozidlo řídil i přes to, že mu byl rozsudkem soudu vysloven zákaz řízení motorových vozidel do července 2016.  Dechová zkouška u jednačtyřicetiletého řidiče byla negativní.
Policisté mu ještě týž den ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za který mu v případě prokázání viny hrozí až dva roky vězení.  

4. 1. 2016, 13:05
nprap. Pižlová Šárka, DiS. 


 

vytisknout  e-mailem