Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Nedávejte zlodějům šanci!

TRUTNOVSKO - Zloděje láká naprosto všechno. 

Policisté ve Špindlerově Mlýně od neděle pátrají po nenechavci, který si s největší pravděpodobností přisvojil mobilní telefon IPhone 6+ stříbrné barvy, který nechal majitel ležet na stole v jednom baru, na kterém usnul. Devatenáctiletý mladík vyčíslil škodu na necelých 20 tisíc korun. Šedý Samsung Galaxy odcizil lapka ze stolu na jedné chatě ve Špindlerově Mlýně, kde ho majitelka nechala ležet bez dozoru v nočních hodinách. V tomto případě škoda nepřesáhla 5 tisíc korun a policisté jej proto zadokumentovali pro podezření ze spáchání přestupku proti majetku.

V dalším případě se na policisty s žádostí o pomoc v sobotu večer obrátila osmatřicetiletá žena, která přišla v jedné restauraci ve Špindlerově Mlýně o svou oranžovou kabelku. Z její výpovědi vyplynulo, že v podvečer přišla do restaurace a kabelku si pověsila za sebe na židli. Přišla o doklady, finanční hotovost, vše v hodnotě přesahující 12 tisíc korun.

Policie České republiky v Trutnově tímto žádá všechny návštěvníky Krkonoš, aby nedávali zlodějům šanci svou nepozorností a někdy až lehkomyslností. Myslete na to, že krádež ať již lyžařského vybavení či jiných věcí, které ponecháte bez dozoru, jsou pro náhodné zloděje snadným cílem.
Nenechávejte lyžařské vybavení a žádné cennější věci v dopravních prostředcích ani střešních boxech v době, kdy je nemáte zcela pod kontrolou. Sportovní výbavu je vždy výhodnější ukládat do lyžáren či místností k tomu určených.
Počítače, fotoaparáty a další osobní věci by neměly zůstávat na sedadlech automobilů, ale na bezpečnějším místě v hotelovém pokoji či hotelovém trezoru.

11. 1. 2016, 12:15
nprap. Pižlová Šárka, DiS. 

 

vytisknout  e-mailem