Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Nemá auto, ani peníze

ŠUMPERSKO - Překvapený muž zůstal bez auta, peněz i technického průkazu. 

Jako opařený včera (15. prosince 2022) zůstal stát 41letý muž ze Šumperska před Městským úřadem v Šumperku, když prodával své osobní vozidlo. Kupující mu totiž s penězi ujel.

Oznamovatel uvedl, že prodával osobní vozidlo Seat za 25 tisíc korun. Minulý týden se mu ozval zájemce, se kterým se domluvil na odkoupení vozidla. Zájemce měl nejprve zaslat peníze prodávajícímu na účet, ale to se nestalo. O dva dny později se muži potkali v Zábřehu, kde sepsali smlouvu o prodeji vozidla. Prodávající muž předal vozidlo 45letému muži z Tábora a domluvili se, že se sejdou 15. prosince u Městského úřadu v Šumperku, kde mu kupující před přepisem vozidla za něj zaplatí.

Oba muži se v domluvený den skutečně sešli. Kupující ukázal prodávajícímu hotovost a požádal jej o předložení velkého technického průkazu. Nato prodávající vytáhl technický průkaz, který mu záhy kupující vzal z ruky, sedl do auta a ujel. Překvapený muž zůstal bez auta, peněz i technického průkazu. Hned nato se obrátil na policisty. Ti ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu podvod, za který 45letému muži hrozí až dva roky za mřížemi.

por. Mgr. Libor Hejtman
16. prosince 2022

vytisknout  e-mailem