Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Čeho je moc, toho je příliš!

MOHELNICKO - Po dalších případech vloupání poslal soud obviněného do vazby. 

Cestou necestou, polem nepolem...pronásledovala v pátek 21. května 2021 odpoledne hlídka policistů mohelnického obvodního oddělení jim již dobře známého 30letého muže, který před nimi prchal v odcizeném Cliu.

Obdobným způsobem ho kvůli předchozí majetkové trestné činnosti pronásledovali a zadrželi již před pár dny.

Blíže v následujícím odkazu:

https://www.policie.cz/clanek/pachatele-serie-vloupani-skoncili-v-poutech.aspx

Na podezřelého policisté, i díky postřehu všímavých občanů, natrefili opět poblíž Úsova. Seděl za volantem Renaultu Clio, které bylo policistům předešlého dne hlášeno jako odcizené z garáže rodinného domu v Úsově. Jakmile podezřelý zjistil, že je opět v hledáčku policie, sešlápl plyn, najel na zaseté pole a snažil se ujet směrem na Královou. Ani tentokrát mu újezd nevyšel. Po zhruba kilometr a půl dlouhé rallye na poli s kradeným vozem zapadl a nezbylo mu, než se pokusit zmizet po svých. Policisté však byli v mnohem lepší kondici a muže krátce na to, po zhruba dvou stech metrech, dopadli a zadrželi. Zatímco dechová zkouška u něj byla negativní, test na drogy vyšel pozitivně na amfetamin/metamfetamin. O lékařském vyšetření spojeném s odběrem biologického materiálu nechtěl zadržený ani slyšet.

Jak se ukázalo, i v tomto případě měl muž na svědomí více skutků. Jen během několika předchozích dnů se v Úsově vloupal do autodílny a vedle notebooku s diagnostikou se zmocnil i vozidla jednoho z klientů. Jednalo se o vůz značky Ford Mondeo, který chtěl lapka využít jako svůj pojízdný domov, a aby nebyl tolik nápadný, část vozu neváhal přestříkat jinou barvou. Vůz mu ale dlouho neposloužil, k jeho smůle vyrazil do Doubravy, kde s vozem zapadl.

Na svědomí má podle policistů také vloupání do prodejny v Mohelnici, ale i vloupání do garáže u rodinného domu a v areálu zemědělského podniku v Července. Podtrženo sečteno napáchal škodu za více než 170 tisíc korun.

Zadržený třicátník, kterého policejní komisař obvinil z trestného činu krádeže, porušování domovní svobody a poškození cizí věci, putoval rovnou do vazební věznice. Zodpovídat se však bude muset, a to kvůli zjištěným případům distribuce omamných a psychotropních látek, také z trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. V případě prokázání viny a odsouzení hrozí obviněnému mimo jiné až pětiletý trest odnětí svobody.

por. Mgr. Jiřina Vybíhalová
26. května 2021

Odkazy do noveho okna

odcizené Mondeo

odcizené Mondeo 

Detailní náhled

pronásledované Clio

pronásledované Clio 

Detailní náhled

pronásledované Clio

pronásledované Clio 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem