Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Terčem krádeží seniorky

RYCHNOVSKO - Podvodnice uvízla v policejní síti. 

Rychnovští kriminalisté objasnili tři případy krádeže a krádeží ve stádiu pokusu. Oběťmi byly vždy seniorky, a to z Královéhradeckého a Středočeského kraje.

Devětačtyřicetiletá cizinka, žijící ve Šlapanicích sama nebo s dalšími doposud neznámými osobami pod falešnou záminkou oslovila seniorky a vstoupila do jejich obydlí.
V prvním případě koncem července letošního roku v jedné obci na Královéhradecku využila dopoledne okamžiku, kdy čtyřiadevadesátiletá obyvatelka rodinného domu byla na zahradě. Obviněná se nepozorovaně vplížila dovnitř a z prádelníku v ložnici ukradla obálku s bankovkami v řádech deseti tisíců korun . Při odchodu ji v domě seniorka přistihla, ale podvodnice jí hbitě namluvila, že se znají a obydlí ve chvatu opustila.
Podruhé přijela obviněná počátkem září do Týniště nad Orlicí neznámým autem s dalšími doposud neznámými osobami. Jedna žena z posádky oslovila osmasedmdesátiletou důchodkyni před domem a pod nepravdivou záminkou koupě vajec ji odlákala za budovu. Toho využil další muž z posádky, který společně s obviněnou vstoupil neuzamčenými dveřmi dovnitř objektu. Oba začali prohledávat jednotlivé místnosti, ale dříve než stačili cokoliv ukrást, vyrušil je osmdesátiletý spolubydlící. Oba dva podvodníci se i s falešnou nakupujicí dali se na útěk, rychle naskákali do auta a odjeli pryč.
Ke konci září odpoledne přišla obviněná s doposud neznámou ženou pod falešnou legendou poskytnutí masážních služeb  k pětašedesátileté seniorce v jedné obci na Berounsku.  Zatímco jedna z nich nabízela uvnitř domu důchodkyni masérské služby od zdravotní pojišťovny, druhá v další místnosti začala prohledávat zásuvky. Důchodkyně si toho ale všimla a začala volat volat na pomoc syna. Ženy se daly na úprk, aniž by stihly cokoliv odcizit.
Obviněná žena se této činnosti dopustila, přestože byla za stejnou trestnou činnost v posledních třech letech odsouzena. Nyní ji za přečiny krádeže a porušování domovní svobody hrozí až pětiletý nepodmíněný trest.
PREVENCE zde

por. Mgr. Alena Kacálková
9. prosince 2015

vytisknout  e-mailem