Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Počasí komplikovalo dopravu

RYCHNOVSKO - Zraněné byly řidičky i chodkyně. 

Nepříznivé počasí včera komplikovalo dopravu i na Rychnovsku. Nepříjemné situace na silnicích v důsledku sněžení a namrzlých komunikace naštěstí neměly tragické následky.

K první dopravní nehodě vyjížděli policisté z rychnovské Skupiny dopravních nehod v pondělí po ránu (07:40). Řidička auta zn. Fiat Punto jedoucí od Častolovic směrem na Čestice s největší pravděpodobností nepřizpůsobila rychlost jízdy auta stavu vozovky. Na namrzlé komunikaci pod viaduktem začala brzdit a s autem dostala smyk. Ten nezvládla, přejela do protisměru, kde se střetla s protijedoucím vozidlem zn. Škoda Feliica a po nárazu byla s autem odhozena zpět do svého jízdního pruhu na přijíždějící auto zn. Škoda Fabia. Při dopravní nehodě záchranáři převezli se zraněními řidičku punta i řidičku felicie do rychnovské nemocnice; řidič fabie vyvázl bez zranění. Alkohol policisté dechovou zkouškou u všech tří řidičů vyloučili. Škoda této dopravní nehody byla vyčíslena na 45.000 korun.
Na místě zasahovaly všechny složky IZS. Provoz na frekventované silnici č. I/11 řídili policisté kyvadlově, a to pouze pro nákladní dopravu. Osobní auta odkláněli v Česticích a Častolovicích na objízdnou trasu. Komunikace byla opět plně zprovozněna před jedenáctou hodinou dopolední.

K další dopravní nehodě vyjížděli policisté v 14:45 do Rychnova nad Kněžnou. Na silnici č. I/14 projížděla centrem města řidička auta zn. Volkswagen Polo. S největší pravděpodobností nepřizpůsobila rychlost svého vozidla a tím omezila chodkyní, která přecházela komunikaci po přechodu pro chodce. Řidička  auto neubrzdila a došlo ke střetu chodkyně s přední částí vozidla. Chodkyní převezli záchranáři do místní nemocnice. Alkohol u řidičky i chodkyně policisté dechovou zkouškou vyloučili. Škoda této nehody byla vyčíslena na 3.000 korun.

Problémy měli řidiči i na dalších místech Rychnovska, například v Rovni, Lukavici nebo mezi Pěčínem a Kameničnou. Zaklíněný kamion pak řešili policisté spolu s SÚS v úseku mezi Javornicí a Pěčínem. V první zatáčce za mostem se polský řidič s nákladní soupravou zapříčil. Událost byla oznámena včera v 11:44. Vzhledem k tomu, že kamion tvořil překážku silničního provozu, byla silnice od Javornice i Pěčína uzavřena a objízdná trasa  vedla přes Slatinu nad Zdobnicí. Opět zprůjezdněná byla silnice až dnes v 7:43.

por. Mgr. Alena Kacálková
6. ledna 2015
 

Odkazy do noveho okna

Rychnovsko

5.1. Rychnov nad Kněžnou 

Detailní náhled

Rychnovsko

5.1. Častolovice 

Detailní náhled

Rychnovsko

5.1. Častolovice 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem