Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Srna převrátila na střechu auto s vozíkem

RYCHNOVSKO - Cihly se rozsypaly po silnici. 

Tropický srpnový víkend provázelo i několik dopravních nehod.

Nákladní auto narazilo do traktoru
Auto PČRStřet traktoru s nákladním vozidlem šetřili v pátek 7. srpna policisté rychnovské Skupiny dopravních nehod. Řidič nákladního vozidla zn. Renault Midlum jedoucí v 16:30 od Bílého Újezdu směrem na Chábory s největší pravděpodobností přehlédl, že před ním jedoucí řidič traktoru s přívěsem zn. New Holland dává znamení o změně směru jízdy a odbočuje vlevo mimo komunikaci na pole. Řidič nákladního vozu začal traktor předjíždět. Došlo ke střetu obou vozidel, při kterém naštěstí nikdo nebyl zraněn. Hlídka na místě dechovou zkouškou přítomnost alkoholu u obou řidičů vyloučila. Škoda této dopravní nehody je vyčíslena na 120.000 korun.

Motorkář projel příkopem
V sobotu v 19:35 vyjížděla dopravní hlídka na Jahodov, kde havaroval motorkář. Jednatřicetiletý řidič jedoucí na motocyklu zn. Yamaha směrem k vesnici s  největší pravděpodobností nepřizpůsobil rychlost jízdy  stavu a povaze komunikace a svým schopnostem a v levotočivé zatáčce najel na pravý okraj silnice. Jeho jízda ještě krátce pokračovala přilehlým silničním příkopem a pak motorkář havaroval. Záchranáři muže odvezli se zraněním do nemocnice. Dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu mu vzhledem ke zdravotnímu stavu policisté nemohli provést, nařídili proto odběr krve. Škoda této havárie je odhadnuta na 10.000 korun.

Srna převrátila na střechu auto s vozíkem
O necelou půlhodinu později havaroval mezi Kameničnou a Pěčínem řidič vozu zn. Škoda Felicia s přívěsem. Dvaadvacetiletému mladíkovi jedoucímu od Pěčína vběhla bezprostředně z jeho pravé strany pod kola auta srna. Řidič začal prudce brzdit, ale se zvířetem se přesto střetl. Při brždění se rozkýval přívěs, auto se stalo neovladatelné, najelo na pravý okraj silnice a převrátilo se na střechu. Přitom se utrhl vozík , překlopil se a na silnici se z něj vysypal stavební materiál. Při této dopravní nehodě se naštěstí nezranil řidič ani jeho spolujezdec. Dechová zkouška provedená na místě alkohol u řidiče vyloučila. Škoda této dopravní nehody je odhadnuta na 35.000 korun.

por. Mgr. Alena Kacálková
10. srpna 2015

Odkazy do noveho okna

Rychnovsko

7.8. Chábory 

Detailní náhled

Rychnovsko

7.8. Chábory 

Detailní náhled

Rychnovsko

8.8. Jahodov 

Detailní náhled

Rychnovsko

8.8. Pěčín 

Detailní náhled

Rychnovsko

8.8. Pěčín 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem