Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Falešné loupežné přepadení v Kostelci nad Orlicí

RYCHNOVSKO - Kriminalisté případ objasnili za 3 hodiny. 

Loupežné přepadení mladíka dvěma cizinci objasnili rychnovští kriminalisté během necelých tří hodin. Bylo falešné.

Dnes v pět hodin ráno přišel na Obvodní oddělení Kostelec nad Orlicí devatenáctiletý muž oznámit, že ho v noci ve městě přepadli dva cizinci.
Na základě uvedených informací od poškozeného mladíka hlídka provedla šetření v Pobytovém středisku. Mezitím výjezd Skupiny kriminální policie a vyšetřování pátral ve městě po podezřelých útočnících. Šetření k osobám údajných agresorů ale žádný kladný výsledek nepřineslo. 
Zásadní obrat v prověřování případu přišel v okamžiku, kdy kriminalisté prověřili mladíkovu výpověď ohledně krádeže telefonu, která nebyla pravdivá. Pak už se mladík sám doznal k tomu, že se na diskotéce popral a přitom týden starý telefon od rodičů  ztratil. Bál se říct pravdu, a tak si celou historku o nočním přepadení cizinci vymyslel.
Objasnění "loupežného přepadení" skončilo nakonec nálezem ztraceného mobilního telefonu, který kriminalisté našli přímo na uvedeném místě a mladíkovi ho předali.

Od začátku oznámení se policisté začali případu intenzivně věnovat. Podezření ze zločinu loupeže vyžaduje rychlou operativní činnost. S ohledem na závažnost případu se na místo kromě kosteleckých policistů dostavil i kompletní výjezdu Skupiny kriminální policie a vyšetřování a další policisté.
Oznámení o falešném loupežném přepadení cizinců z místního Pobytového střediska se policistům podařilo rozluštit během necelých tří hodin.
Policisté se během této doby mohli věnovat konkrétním problémům, které každodenně řeší. To by si měli uvědomit ti, kteří smyšlené události oznamují a neměli by při tom zapomenout na právní i morální důsledky svých obvinění proti nepravdivě označeným „falešným pachatelům“.

por. Mgr. Alena Kacálková
13. srpna 2015


 

vytisknout  e-mailem