Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Chalupy terčem zlodějů

RYCHNOVSKO - Opuštěné rekreační objekty lákají 

Hned několik případů vloupání do rekreačních objektů řešili minulý týden policisté na Rychnovsku.

Nezvanou návštěvu v  chalupě v Křivicích objevil majitel 12. listopadu. Zloděj vypáčil vchodové dveře a po vizitaci ukradl stan. Majiteli způsobil škodu přes 10.000 korun.
 
Kromě týnišťských policistů případ vloupání do chalupy od čtvrtku šetří i policisté Obvodního oddělení Rychnov nad Kněžnou. Do jednoho objektu v katastru Skuhrov nad Bělou se v průběhu listopadu vloupal poberta, který vypáčil vchodové dveře a poté majitelce odcizil nářadí a další předměty. Škoda v tomto případě byla vyčíslena na 7.000 korun.

Rekreační objekt v Nebeské Rybné vykradl lapka v noci ze 13. na 14. listopadu. Zloděj nejprve odstranil visací zámek u vrat stodoly, ze které ukradl řetězovou motorovou pilu, kamna na dřevo a další předměty. Poté vypáčil vchodové dveře chalupy a po její prohlídce z ní ukradl několik litrů tvrdého alkoholu. Majiteli zanechal škodu za téměř 20.000 korun. Případ šetří rokytničtí policisté.

Policistům Obvodního oddělení Kostelec nad Orlicí
nahlásili vloupáno do chaty v Rybné nad Zdobnicí majitelé v sobotu odpoledne. Poberta se do objektu vloupal oknem, které předtím vypáčil a rozbil. Z chatky pak odcizil starožitné předměty. Majitelé škodu vyčíslili na více než 18.000 korun.

Policie majitelé rekreačních objektů vyzývá - před nadcházející zimní sezónou nenechávejte v rekreačních objektech zbytečně cenné předměty nebo starožitnosti, stejně tak jako drahé stavební nářadí a zahradní techniku. Vše je častým cílem zlodějů. Spolupracujte se sousedy a vzájemně si objekty kontrolujte. Pokud dojde k napadení objektu, nevstupujte do něj, neuklízejte ponechaný nepořádek a ihned volejte linku 158.

Policisté jednotlivých obvodních oddělení spolu s kriminalisty v těchto týdnech provádějí kontroly rekreačních objektů po celém území rychnovského teritoria.

Více k PREVENCI ZDE.

por. Mgr. Alena Kacálková
18. listopadu 2013
 

vytisknout  e-mailem