Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Auta v příkopu i na střeše

RYCHNOVSKO - Řidiči se zraněním i pod vlivem alkoholu. 

Do příkopu padala a na střechu se otáčela auta o tomto víkendu. Čtyři ze šesti havárií se staly na silnici č. I/11 v úseku mezi Doudlebami nad Orlicí a Rybnou nad Zdobnicí.

RychnovskoK první události vyjížděli policisté z rychnovské Skupiny dopravních nehod v pátek v 07:30. Řidička vozu zn. Škoda Felicia jedoucí od Rybné nad Zdobnicí směrem na Vamberk v levotočivé zatáčce s největší pravděpodobností nepřizpůsobila rychlost jízdy svým schopnostem a s autem dostala smyk, který nezvládla. Vyjela vlevo mimo silnici a v příkopu narazila do betonového mostku. Devatenáctiletou ženu odvezli záchranáři k ošetření do nemocnice. Alkohol na místě dechovou zkouškou vyloučili, škoda byla vyčíslena na 20.000 korun.
V sobotu vyjížděli dopravní policisté mezi Rybnou nad Zdobnicí a Žamberk v noci ve 23:50. Řidička vozu zn. Opel Astra se s největší pravděpodobností plně nevěnovala řízení a vyjela vlevo mimo vozovku do silničního příkopu. Alkohol policisté u pětapadesátileté řidičky dechovou zkouškou vyloučili, škoda byla vyčíslena na 6.000 korun.
Neděle přinesla čtyři události; k první z nich policisté vyjížděli v 06:50 mezi Sopotnici a Potštejn. Řidič vozu zn. Renaul Twingo zřejmě nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem a v pravotočivé zatáčce vyjel nejprve do protisměru. Na mokré silnici dostal smyk, vyletěl vpravo mimo komunikaci a skončil s autem převráceným na levý bok těsně vedle kolejí. Čtyřiadvacetiletého mladíka záchranáři převezli se zraněním do nemocnice. Alkohol policisté na místě dechovou zkouškou vyloučili. Škoda je odhadnuta na 30.000 korun.
Řidička vozu zn. Peugeot 206 jedoucí po 18té hodině od Rokytnice v Orlických horách směrem na Pěčín zřejmě nepřizpůsobila rychlost jízdy svým schopnostem a po projetí zatáčky na mokré silnici dostala smyk, který nezvládla. Vyletěla vpravo mimo vozovku, narazila do travnatého břehu, od kterého se auto odrazilo, letělo přes silnici vlevo na trávu, kde se převrátilo na střechu. Třiapadesátiletou řidičku záchranáři převezli do nemocnice. Dechovou zkouškou muži zákona alkohol na místě vyloučili, škoda této havárie je vyčíslena na 35.000 korun.
O hodinu později policisté přijali oznámení o havárii vozidla mezi Doudlebami nad Orlicí a Vamberkem. Třiaosmdesátiletý řidič vozu zn. Škoda Fabia zřejmě na mokré vozovce nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem a za kruhovou křižovatkou dostal smyk. Vyjel vlevo mimo silnici a s autem se převrátil na levý bok. Záchranáři muže odvezli do nemocnice k ošetření. Alkohol byl dechovou zkouškou u řidiče vyloučen. Škoda je vyčíslena na 90.000 korun.
K poslední víkendové havárii vyjížděli dopravní policisté ve 22:00 opět na úsek mezi Vamberk a Rybnou nad Zdobnicí. Řidička vozu zn. Nissan Micra dostala smyk, vyjela vlevo mimo vozovku, narazila do vyvýšeného silničního břehu, od kterého se auto odrazilo na silnici, kde skončilo na střeše. U sedmadvacetileté ženy policisté dechovou zkouškou naměřili 1,90 promile alkoholu v dechu. Zraněnou ženu převezli zdravotníci do nemocnice. Muži zákona jí na místě zadrželi řidičské oprávnění. Nyní čelí podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Škoda této havárie je vyčíslena na 30.000 korun.

por. Mgr. Alena Kacálková
7. září 2015

Odkazy do noveho okna

Rychnovsko

4.9. Rybná nad Zdobnicí 

Detailní náhled

Rychnovsko

5.9. Rybná nad Zdobnicí 

Detailní náhled

Rychnovsko

6.9. Potštejn 

Detailní náhled

Rychnovsko

6.9. Pěčín 

Detailní náhled

Rychnovsko

6.9. Vamberk 

Detailní náhled

Rychnovsko

6.9. Vamberk 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem