Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

V hledáčku policistů nákladní soupravy

RYCHNOVSKO - Ve spolupráci s Centrem služeb pro silniční dopravu. 

Na další kontrolu nákladních aut se v úterý vypravily hlídky dopravních policistů.

Policisté se tentokráte zaměřili na frekventovanou komunikaci č. I/11 v úseku Týniště nad Orlicí - Čestice, a to spolu se ze zaměstnanci  mobilní expertní jednotky patřící Centru služeb pro silniční dopravu,  se kterými prováděli nízkorychlostní kontrolní vážení. Během dopoledne kontrolou prošlo 6 řidičů s naloženými nákladními soupravami, z nichž 4 překročili stanovenou hmotnost. Přestupek policisté postupují příslušnému správnímu orgánu.

V rámci této součinnostní akce se policisté rovněž zaměřili na kontrolu dodržování podmínek sociální legislativy, používání a manipulaci se záznamovými zařízeními, kontrolu technického stavu vozidel, kontrolu dodržování podmínek přepravy nebezpečného zboží, ale i kontrolu zajištění a upevnění nákladu a další skutečnosti v rozporu s platnou legislativou.

Podobnou dopravně bezpečností akci uskutečnili rychnovští dopravní policisté spolu s hlídkou dopravních policistů Krajského ředitelství policie Královéhradeckého kraje a Centrem služeb pro silniční dopravu již počátkem měsíce, kdy byly v hledáčku jejich zájmu zejména nákladní vozy, dovážející řepu do cukrovaru v Českém Meziříčí.
Dopravně bezpečnostní akce zaměřené na nákladní vozy provádějí policisté pravidelně několikrát za měsíc a ne jinak tomu bude i v budoucnu.

Český rozhlas Hradec Králové ZDE.

por. Mgr. Alena Kacálková
28. listopadu 2019

Odkazy do noveho okna

Kontroly nákladních aut

Kontroly nákladních aut 

Detailní náhled

Kontroly nákladních aut

Kontroly nákladních aut 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem