Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Tragická nehoda motocyklisty

RYCHNOVSKO - Havaroval na kruhovém objezdu u Vamberka. 

První tragickou nehodu na Rychnovsku, při níž zahynul motocyklista, bohužel zapsali do statistik v Královéhradeckém kraji dopravní policisté z Rychnova nad Kněžnou. Dopravní nehoda se stala půl hodiny po poledni v neděli 12. 5. 2019.

Pětatřicetiletý řidič motocyklu zn. Honda jedoucí po silnici č.I/14 od Lupenice směrem na Vamberk při jízdě z kopce před kruhovou křižovatkou se silnicí č.I/11 a místní komunikací s největší pravděpodobností nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem a  v rozporu se svislou dopravní značkou - zákaz předjíždění - předjel osobní auto zn. Volkswagen Passat, jehož řidič se mu uhýbal částečně na pravou krajnici. Po předjetí motocyklista nezvládl ve vysoké rychlostí řízení motocyklu a po použití zadní brzdy dostal smyk. Při něm spadl na vozovku a následně narazil do obrubníku a palisád vyvýšeného středu kruhové křižovatky. Záchranáři ho letecky transportovali do nemocnice, kde bohužel po několika hodinách svým zraněním podlehl.
Zda řidič nepožil před jízdou alkoholické nápoje, prozradí až výsledky nařízené pitvy. Míra zavinění řidiče, příčina dopravní nehody a její další okolnosti jsou předmětem následujícího vyšetřování.

Při dopravní nehodě zasahoval celý integrovaný záchranný systém. Provoz na silnici byl po dobu odstraňování následků řízen policisty. Komunikace byla plně zprůjezdněna po několika hodinách.

por. Mgr. Alena Kacálková
13. 5. 2019

vytisknout  e-mailem