Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Řidič sjel s džípem do potoka.

RYCHNOVSKO - Auto zaparkovalo až pod mostkem. 

Neobvyklou dopravní nehodu šetřili dopravní policisté v neděli dvě hodiny po půlnoci v katastru obce Deštné v Orlických horách.

Dvacetiletý řidič osobního auta zn. Mitsubishi Pajero jedoucí od Deštné v Orlických horách směrem na Luisino údolí se při jízdě zřejmě zcela nevěnoval řízení a v pravotočivé zatáčce vyjel rovně mimo vozovku. Nárazem poškodil zábradlí mostku a s autem spadl do kamenného koryta potoku. Zastavil se až v tunelu pod mostem. Dle jeho slov usnul, v autě po nehodě ještě nějaký čas pobyl a pak odešel pryč. Událost nahlásil až náhodný kolemjdoucí. Kvůli pozdnímu oznámení této havárie policisté u řidiče nemohli provést orientační dechovou zkoušku. Škoda této dopravní nehody je vyčíslena na 120.000 korun.

Předčasně ukončili jízdu dvěma mužům projíždějícím městem policisté obvodního oddělení Týniště nad Orlicí. K běžné silniční kontrole zastavili muži zákona řidiče vozu zn. Peugeot 306 v neděli po třetí hodině ranní. U osmadvacetiletého muže z Rychnovska prokázal orientační test na návykové látky pozitivní hodnotu. Policisté jej vyzvali k provedení lékařského vyšetření s odběrem žilní krve a moči. Další jízdu mu zakázali a přestupek oznámili správnímu orgánu.
Téměř o deset hodin později zastavila hlídka ve městě řidiče vozu zn. Volkswagen New Beetle. I u třicetiletého řidiče z Rychnovska vykázal orientační test na návykové látky pozitivní hodnotu. Lékařské vyšetření muž odmítl a stejně tak nepředložil řidičský průkaz s odůvodněním, že mu ho již zadrželi kostelečtí policisté. I tomuto řidiči hlídka další jízdu zakázala a oznámení o přestupku předala správnímu orgánu.

por. Mgr. Alena Kacálková
15. ledna 2018

Odkazy do noveho okna

Rychnovsko

14.1. Deštné v Orlických horách 

Detailní náhled

Rychnovsko

14.1. Deštné v Orlických horách 

Detailní náhled

Rychnovsko

14.1. Deštné v Orlických horách 

Detailní náhled

Rychnovsko

14.1. Deštné v Orlických horách 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem