Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Akce "Voda"

RYCHNOVSKO - Mladý dealer skončil ve vazbě. 

Rychnovští kriminalisté šetří případ nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.

Obviněný z tohoto zločinu je čtyřiadvacetiletý mladík z Rokytnice v Orlických horách, který nejméně od března roku 2010 do letošního června neoprávněně distribuoval psychotropní látku metamfetamin, zvaný pervitin. Drogu prodával, zprostředkoval, jinak jinému opatřil a pro jiného přechovával zejména v Rychnově nad Kněžnou, v místní lokalitě na nábřeží u řeky Kněžny, kde policisté zasahovali již v minulosti při akci „Tango“.
Pervitin muž předal nejméně 30 odběratelům, kteří ji přebírali buď opakovaně (až 100 předávek) nebo jednorázově. Mezi odběrateli byli i mladiství. Pervitin v množství 0,1-0,2g prodával za 500 korun. V některých případech ho poskytoval zdarma při společném kouření nebo výměnou za nejrůznější předměty – elektroniku, mobily, šperky, hodinky, které pak sám užíval nebo použil pro další směnu.
Kromě pervitinu obviněný prodal, případně zdarma poskytl ve více než 60 případech několika osobám 60 gramů marihuany, kdy jeden gram sušiny prodával v průměru za 100 korun.
Celkem kriminalisté u muže při jeho dlouhodobé nezákonné činnosti zadokumentovali zhruba 700 odběrů drogy. Celková finanční částka, kterou distribucí získal, je téměř půl milionu korun.
Věci, které u něj kriminalisté zajistili, souvisejí s užíváním drogy. Policisté je předali ke znaleckému zkoumání.

Mladík, pobývající zejména v Rychnově nad Kněžnou na uvedeném nábřeží, je osoba policii známá. Muž byl opakovaně odsouzený za majetkovou trestnou činnost i v případu jedné drogové kauzy. Poslední trest padl v roce 2017. Nyní je stíhaný vazebně.
Za zločin §283 odst.1,2, písm.d) trestního zákoníku nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy mu hrozí až desetiletý nepodmíněný trest.

por. Mgr. Alena Kacálková
11. července 2018

vytisknout  e-mailem