Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Za volantem na konci prázdnin

RYCHNOVSKO - Alkohol i nehody. 

Policisté z rychnovské Skupiny dopravních nehod během víkendu zadokumentovali dopravní nehody, přečiny i přestupky.

V sobotu v 15:30 vyjižděli k dopravní nehodě na silnici č. I/11 před motorest v Lípě nad Orlicí. Řidič nákladního auta zn. Ford reagoval na vzniklou situaci před ním prudkým bržděním a zastavením auta. Na to již nestihl zareagovat v koloně za ním jedoucí řidič osobního auta zn. Volkswagen Transporter, který narazil do před ním jedoucího řidiče osobního auta zn. Renault. Ránou byl renault odhozen na před ním stojící ford. Po nárazu záchranáři převezli do nemocnice čtyři osoby z renaultu, z toho dvě děti. Nikdo další zraněný nebyl. Dechové zkoušky, které policisté u všech tří řidičů na místě provedli, vykázaly negativní výsledek. U dvou ze tří aut muži zákona po provedené prohlídce zadrželi osvědčení o registraci vozidla pro závady. Škoda této dopravní nehody je vyčíslena na 260.000 korun.

K havárii osobního auta zn. Škoda Felicia vyjížděla dopravní hlídka v neděli nad ránem do Vamberka. Řidič felicie jedoucí v 04:25 po silnici č. I/14 od Lupenice s největší pravděpodobností nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem. Na mokré silnici začal brzdit a s autem dostal smyk. Přeletěl přes dělící ostrůvek a zastavil se až nárazem do betonových palisád ve středu kruhového objezdu. Mladíkovi po provedené negativní  dechové zkoušce na přítomnost alkoholu policisté zadrželi pro závady osvědčení o registraci vozidla. Škoda této havárie je vyčíslena na 17.000 korun.

Hodinu po půlnoci ze soboty na neděli zastavila hlídka rychnovských policistů k běžné silnični kontrole řidiče osobního auta zn. Citroen Berlingo. U muže projíždějícího Brocnou provedenou dechovou zkouškou naměřili 1,39 promile alkoholu v dechu. Další jízdu mu zakázali a zadrželi mu řidičský průkaz. Nyní čelí podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

por. Mgr. Alena Kacálková
3.9.2018
 

Odkazy do noveho okna

Rychnovsko

1.9. Lípa nad Orlicí 

Detailní náhled

Rychnovsko

2.9. Vamberk 

Detailní náhled

Rychnovsko

2.9. Vamberk 

Detailní náhled

Rychnovsko

1.9. Lípa nad Orlicí 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem