Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Podvodníci okradli seniorku

RYCHNOVSKO - Legenda o odečtu vody bohužel zafungovala. 

Lži o odečtu vody uvěřila seniorka v Týništi nad Orlicí. Podvodníci - muž a žena - její ochoty a slušnosti okamžitě zneužili.

Další smutný případ, ve kterém podvodníci bez svědomí zacílí na naše starší spoluobčany, šetří rychnovští kriminalisté. Včera krátce po 15:00 nahlásil muž na linku 158, že v Týništi nad Orlicí dvě cizí osoby okradly důchodkyni. Devadesátiletou ženu vylákal doposud neznámý pachatel ven z domku pod záminkou odečtu vody. Zatímco seniorka s ním byla poblíž technické kůlny, kde podvodník předstíral odečet vodoměru, vplížila se za jejími zády do domu doposud neznámá žena a začala místnost po místnosti prohledávat. Při návratu domů důchodkyně cizí ženu uvnitř spatřila. Pokoušela se mobilem zavolat pomoc, ale podvodníci ji telefon vyrazili z ruky a utekli. Seniorka poté zjistila, že jí zmizelo několik desítek tisíc korun, které měla v domě v obálkách uschované.

K popisu obou cizích osob poškozená žena uvedla, že by se mělo jednat o přibližně 30ti letého muže silnější postavy, s kulatým obličejem a krátkými tmavými vlasy, vysokého zhruba 170 cm, oblečeného do tmavého oblečení. Žena by měla být stará přibližně 25 -30 let, vysoká asi 165 cm, oblečená byla ve tmavé bundě.

Kriminalisté se na občany obracejí z výzvou - pokud výše popsané podezřelé osoby v Týništi nad Orlicí, zejména v rodinné zástavbě poblíž fotbalového stadionu zahlédli, ať kontaktují místní obvodní oddělení nebo bezplatnou linku 158. Oba podvodníci by se mohli pohybovat v bílém vozidle, snad zn. Škoda Octavia Combi, s registrační poznávací značkou s písmenem A nebo AY. Jakákoliv zdánlivě nepodstatná informace může být pro objasnění případu velice důležitá.

por. Mgr. Alena Kacálková
29. ledna 2016

 

 

 

 

vytisknout  e-mailem