Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkendové ohlédnutí

RYCHNOVSKO - Jaro vylákalo nenechavce i opilce. 

Neukáznění řidiči a krádeže zaměstnali o druhém květnovém víkendu policisty na Rychnovsku.

Oznámení o vloupání do rekreačního objektu v Pekle přijali policisté Obvodního oddělení Kostelec nad Orlicí v pátek večer. Poberta se do budovy vloupal během posledních 14 dnů a odcizil z ní 10 kusů dvoumetrových kouřovodů, 10 topenářských kolen a celty ke stanům s podsadou. Majiteli způsobil škodu téměř 30.000 korun.

Kolegové se stejného policejního oddělení zastavili v sobotu v 01:30 ve městě k silniční kontrole řidiče vozu zn. Chevrolet Aveo. Čtyřiadvacetiletý mladík z Týniště nad Orlicí ale domů už nedojel, hlídka u něj při dechové zkoušce naměřila 1, 61 promile alkoholu v dechu. Další jízdu mu zakázala a také mu hned na místě zadržela řidičský průkaz. Nyní čelí podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Jízdu v sobotu krátce po půlnoci nechtěně předčasně ukončil i řidič vozu zn. Peugeot 306. Jednatřicetiletý muž z Rychnova nad Kněžnou projížděl městem a při běžné silniční kontrole u něj hlídka dopravních policistů naměřila 1,94 promile alkoholu v dechu. I on už musel dojít domů pěšky a předtím vydat řidičský průkaz. Jízda pod vlivem alkoholu se nyní řeší jako podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Hlídka dopravních policistů zastavila týž den před polednem řidiče vozu zn. Ford Transit. Dvaačtyřicetiletý muž z Chrudimi jel od Solnice směrem na Rychnov nad Kněžnou a mužům zákona na kraji města zastavil jen nerad. Měl také důvod, protože provedenou kontrolou policisté na místě zjistili, že muž za volantem nemá co dělat – na výzvu nepředložil občanský ani řidičský průkaz. Hříšník měl totiž v minulosti vysloven zákaz řízení motorových vozidel a od roku 2012 má vyslovenou blokaci na všechny skupiny řidičského oprávnění. Policisté s mužem na místě sepsali oznámení přestupku a další jízdu mu zakázali.

Krádež osobního vozu zn. Škoda Favorit šetří policisté Obvodního oddělení Dobruška. Zloděj auto ukradl v sobotu během odpoledne a spolu s ním si odvezl i dětské podsedáky a včelařské vybavení. Majiteli vznikla škoda za více než 15.000 korun.

Do rekreačního objektu v Kunčině Vsi se během zimní sezóny vloupal doposud neznámý pachatel. Oknem, které si otevřel, vlezl do chalupy a z té ukradl, co našel – deky, hudební nástroj, lyžařské boty i vystavené předměty. Případ, jehož škoda je odhadnuta na 15.000 korun, šetří policisté Obvodního oddělení Rokytnice v Orlických horách.

V neděli po 22:00 zastavila v Opočně hlídka dobrušských policistů řidiče vozu zn. BMW. Při běžné silniční kontrole zjistila, že dvaatřicetiletý řidič z Bohuslavic má Městským úřadem v Novém Městě nad Metují vyslovený zákaz řízení motorových vozidel až do září příštího roku. Podezřením z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání se mu tak lhůta zřejmě ještě prodlouží.

por. Mgr. Alena Kacálková
9. května 2016

 

 

 

vytisknout  e-mailem