Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Auto bez řidiče

RYCHNOVSKO - Zabrzdila ho zeleň. 

K havárii vyjížděli dopravní policisté v pátek ráno. Událost se naštěstí obešla bez zranění.

Polámané stromky
Řidič vozu zn. Mercedes Benz Sprinter zastavil v pátek dopoledne před jednou firmou v Lukavici vozidlo a chtěl začít vykládat zboží. V kopci si ale pravděpodobně nákladní auto nezabezpečil ruční brzdou  proti pohybu, a to se samovolně rozjelo z kopce. Zadní částí narazilo do železného oplocení a tújí u rodinného domu, které vůz nakonec zastavily. Dechová zkouška, kterou policisté na místě u řidiče provedli, vykázala negativní hodnotu. Škoda této havárie byla vyčíslena na 20.000 korun.

Téměř dvě a půl promile
Negativní dechovou zkoušku už ale neměl řidič vozu zn. Škoda Felicia, kterého v pátek hodinu před půlnocí zastavila hlídka kosteleckých policistů. U muže projíždějícm městem policisté po zastavení auta provedli běžnou silniční kontrolu. Ta ale vykázala na přístroji Drager hodnotu 2,40 promile alkoholu v dechu. Jednatřicetiletý řidič ze Svitav nepředložil ke kontrole ani řidičský průkaz. Policisté mu další jízdu zakázali a nyní čelí podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Honička městem
Piráta silnic pronásledovala také rychnovská hlídka  dnes v 01:23. Řidič vozu zn. Škoda Fabia jednoucí městem na pokyn hlídky k zastavení vozidla šlápl na plyn. Honičku ukončil začátek pěší zóny. Řidič z auta vyskočil a dal se na útěk směrem k sídlišti Na Trávníku, ale rychlejší než policisté nebyl. Zkoušky na přítomnost alkoholu i návykových látek, které policisté u devatenáctiletého mladíka z Doudleb nad Orlicí provedli, byly negativní. Důvod jeho prchání se ale záhy vysvětlil - mladík má rozhodnutním Magistrátu města Hradec Králové vysloven platný zákaz řízení všech motorových vozidel,  a to ž do roku 2018. Podezřením z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání se doba zákazu zřejmě ještě prodlouží.

por. Mgr. Alena Kacálková
12. prosince 2016

Odkazy do noveho okna

Rychnovsko

9.12. Lukavice 

Detailní náhled

Rychnovsko

9.12. Lukavice 

Detailní náhled

Rychnovsko

9.12. Lukavice 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem