Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Z vlaku do služebního vozu

RYCHNOVSKO - Kytara muže zradila. 

Spíše poklidnější byl uplynulý víkend pro policisty sloužící na Rychnovsku.

Muž s kytarou

Policisté Obvodního oddělení Kostelec nad Orlicí ukončili v pátek 18.11. ve 21:00 předčasně jízdu vlakem třicetiletému pasažérovi z Rychnova nad Kněžnou. Po oznámení operačního důstojníka, že ve vlaku cestuje podezřelý z krádeže kytary, na muže počkali už v Častolovicích a záhy zjistili, že je to nejen osoba policii dobře známá, ale zároveň, že je v celostátním pátrání a před dvěma měsíci na něj samosoudkyně rychnovského Okresního soudu vydala trestní příkaz k dodání do Vazební věznice v Hradci Králové. Další cestu, ovšem opačným směrem, tak muž absolvoval služebním autem s policejní eskortou.

Notebook k dispozici
Krádež notebooku šetří policisté Obvodního oddělení Rokytnice v Orlických horách. Zloděj v pátek 18.11. odpoledne vstoupil neuzamčenými dveřmi do společné chodby jednoho bytového domu ve městě a z volně položeného batohu ukradl počítač zn. ACER s příslušenstvím a powerbankou. Majiteli vznikla škoda vyšší než 15.000 korun.

Zvěř na silnicích
Dopravní policisté v sobotu 19.11. zadokumentovali dva střety se zvěří. Na přímých úsecích tras Kvasiny - Lukavice a Libel - Častolovice řidičům osobních vozů (Škoda Octavia a Mercedes-Benz) vběhly pod kola srny. Řidiči nestačili zareagovat a se zvěří se střetli. Obě srny na místě zahynuly. Žádné osoby zraněné nebyly, alkohol policisté u obou řidičů dechovou zkouškou provedenou na místě vyloučili. Škoda u každé nehody byla odhadnuta na 30.000 korun.  

por. Mgr. Alena Kacálková
21. listopadu 2016

 

 

vytisknout  e-mailem