Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Pomněnkový den

PROSTĚJOVSKO - Žáci ze základní školy v Němčicích nad Hanou si tento den připomínali kresbou pomněnek. 

I v letošním roce se policisté Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje zapojili do celorepublikového projektu, který připadá na 25. května – Den pohřešovaných dětí, tzv. Pomněnkový den. Letos v České republice probíhá již 18. ročník.

Tento den je nejen připomínkou pro rodiče, kterým jejich potomci beze stopy zmizeli, ale také upozorněním veřejnosti na časté případy pohřešovaného dítěte či dítěte na útěku. Projekt má zejména za cíl dostat do povědomí dětí, jaká jsou rizika útěků z domovů, a zároveň má vést k osvětě vedoucí k efektivní komunikaci s policií v případě ztraceného dítěte. Policisté oslovili nejen děti, kterých se zmiňované téma týká, ale i dospělé jedince, kdy jim zejména doporučují stáhnutí aplikace Echo, popřípadě aby navštívili stránky www.pomoztemenajit.cz.

Konkrétně na Prostějovsku žáci ze základní školy v Němčicích nad Hanou, si tento den připomínali kresbou pomněnek, aby si uvědomili, že nikdy na nic nejsou sami a problémy se dají vyřešit i jinak, než útěkem z domova a nikdy se nevrátit.

por. Bc. Zuzana Slabá
25. května 2022

Odkazy do noveho okna

Pomněnkový den

Pomněnkový den 

Detailní náhled

Pomněnkový den

Pomněnkový den 

Detailní náhled

Pomněnkový den

Pomněnkový den 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem