Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Zapomnětlivost se nevyplatila

NÁCHODSKO - Fotoaparát za 20.000 tisíc zmizel 

Poslední říjnový víkend svým krásným počasím  lákal k procházkám a fotografování, do terénu vytáhl kromě výletníků také různé nepoctivce. I když na případ odcizení fotoaparátu Nikon D5100 v hodnotě 20.000 korun spíš sedí pořekadlo, že příležitost dělá zloděje. A takové příležitosti se chopil nepoctivý nálezce v sobotu 31.10.2015 v Náchodě mezi 18.30 a 19.00 hodinou.

Auto PČR-pomáhatIlustrační foto/Policie ČR

Fotoaparát si podle svých vlastních slov majitel odložil buďto na lavičku poblíž Komerční banky nebo ho zapomněl na střeše svého či kamarádova vozidla, zaparkovaných nedaleko Palackého ulice v Náchodě, blíže určit místo nedokázal. Policisté si proto vyžádali kamerové záznamy z přilehlých institucí a obchodů, i z městského kamerového systému. Protože zapomenutý fotoaparát nikdo na městský úřad do ztrát a nálezů ani na policii dosud neodevzdal, muži zákona prověří, zda není nálezce zachycen na některém ze záznamů kamer.

Vzhledem k ceně fotoparátu policisté případ zadokumentovali a vyšetřují jako přečin zatajení nálezu. V případě, že nálezce věc neodevzdá a ponechá si ji pro sebe, hrozí mu až roční trest odnětí svobody nebo trest peněžitý. Poctivému nálezci naopak náleží odměna za odevzdání nálezu, která činí až 10% z hodnoty nalezené věci.

por. Mgr. Eva Prachařová,
3.11.2015 v 12:25

vytisknout  e-mailem