Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkendové nehody

NÁCHODSKO - Nepozornost, neobratnost, ale také alkohol 

Sedm dopravních nehod řešili během uplynulého víknedu náchodští policisté. Největší starosti dělaly řidičům odhady vzdálenosti a celkové podcenění situace na silnici.

Pátek: Stažené závory uvěznily náklaďák

V pasti se na okamžik v pátek 27. 11. 2015 ocitl 53letý řidič nákladního vozidla Mitsubishi na železničním přejezdu v Bohuslavicích, kterého uvěznily závory v kolejišti. Řidič totiž vjel na přejezd v době, kdy už zněl zvuk zvonku zabezpečovacích zařízení. Aby nezůstal v kolejišti a nestřetl se s vlakem, zařadil zpátečku a z přejezdu vycouval. Přitom ulomil jednu ze závor. Hmotná škoda byla vyčíslena na 5.000 korun. Žádné další poškození už nikomu nevzniklo. Dechová zkouška dopadla negativně, přivolaná dopravní policie s řidičem vyřešila nehodu na místě uložením blokové pokuty ve výši 300 korun.  Duchapřítomná reakce řidiče nakonec vysvobodila z nebezpečné pasti, policisté však znovu upozorňují, aby všichni řidiči respektovali výstražná zvuková a světelná znamení. Srážka jiného dopravního prostředku s vlakem může skončit pro některé z účastníků fatálními následky.

Druhá páteční nehoda byla zvířecí klasikou. Na silnici vběhla pod kola osobního vozu VW v pět hodin odpoledne, tedy již za tmy, srna, řidič do ní narazil, po srážce srna odběhla do tmy. Řidič naštěstí skončil nezraněn, jen na automobilu mu vznikla škodu 40.000 korun.

Sobota: Vysoká rychlost a zmatkaření

Dopravní policisté hledají pachatele poškození oplocení rodinného domu v Dolní Radechové. Kdosi neznámý s vozidlem typu SUV, stříbrné barvy naboural do plotu a odjel bez nahlášení nehody.

Manévrování v jízdních pruzích příliš dobře nevyřešil cizinec v osobním automobilu Opel Corsa na obchvatu České Skalice.  Nejprve řidič najel do odbočovacího pruhu k obci, poté se rozmyslel a vrátil se do zpět do průběžného. Jenže tuto „myšku“ za ním jedoucí řidič v Mercedesu nečekal a naboural do zadní části jeho vozu. Při nehodě nebyl nikdo zraněn, požití alkoholu bylo u obou řidičů vyloučeno dechovou zkouškou. Dopravní nehodu policisté dále vyšetřují.

Neděle: Vážné zranění i alkohol

Těžké zranění utrpěla cyklistka na jízdním kole, která jela v časných ranních hodinách po silnici od Náchoda na centrum v Hronově. Řidič osobního vozu Renault Clio směřující od vlakového nádraží pravděpodobně nedal cyklistce na hlavní silnici přednost a vjel do její jízdní dráhy. Při střetu kola s automobilem a následném pádu utrpěla cyklistka těžké zranění, s ním byla transportována na ošetření do nemocnice v Náchodě. Dechová zkouška vyloučila požití alkoholu u obou účastníků, nehoda je nadále v šetření dopravní policie.

Špatný odhad měla řidička Renaultu Laguna v Jaroměři, které objížděla stojící vůz s otevřenými levými dveřmi. Při objíždění do dveří narazila zpětným zrcátkem a otevřené dveře vzápětí uštědřily ránu řidiči zaparkovaného vozu, který zrovna vyndával z vozu ven své dítě. Nehoda se naštěstí obešla bez zranění, dechová zkouška neprokázala alkohol. Neobratná řidička zaplatila na místě pokutu ve výši 500 korun.

Alkohol zcela ovládl ruce a nohy řidiče osobního vozu Fiat Stilo v Červeném Kostelci, který krátce před devátou večer usedl za volant a na sněhovém poprašku nezvládl řízení. Na křižovatce silnice 17. listopadu  a Gen. Kratochvíla vylétl mimo silnici a vyvrátil sloup veřejného osvětlení. Pak odjel domů aniž by nehodu ohlásil. Nevšiml si však, že mu na místě nehody upadla tabulka s registrační značkou. Pro policisty bylo tedy pátrání po neznámém řidiči tentokrát velice snadné. Dopadený řidič se ani moc nedivil, a následně ani policisté, při dechové zkoušce totiž motorista nadýchal přes dvě promile alkoholu. Nehodu policie nadále vyšetřuje.

Por. Mgr. Eva Prachařová
30.11.2015 v 14.50 hodin

vytisknout  e-mailem