Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Dušičky na Náchodsku

NÁCHODSKO - Policisté přejí bezpečnou cestu za vzpomínáním na zemřelé  

hřbitovV pondělí 2. listopadu si opět připomeneme Památku zesnulých, ale mnozí z nás se vydají zavzpomínat na své blízké již v nadcházejícím svátečním dni nebo víkendu. V těchto dnech se pravidelně zvyšuje hustota provozu, která vyžaduje pro všechny účastníky více soustředěnosti a ohleduplnosti.
 
Dříve narozeným policisté doporučují zvážit svůj momentální zdravotní stav a reálné možnosti.  Není ostuda požádat svoji dceru či syna nebo vnuka, aby je odvezl. Pokud řídí pouze výjimečně nebo se běžně vydávají jen na kratší vzdálenosti, je pohodlnější a mnohem bezpečnější strávit objíždění hřbitovů na místě spolujezdce.
 
Na bezpečnost a plynulost silničního provozu budou ve zvýšené míře dohlížet policisté dopravní a pořádkové služby. Policisté ve spolupráci se strážníky městských policií budou dohlížet nad veřejným pořádkem a ochranou majetku občanů a kontrolovat parkoviště poblíž hřbitovů. Každý rok se bohužel najde několik vandalů, kteří si krátí dlouhou chvíli tím, že ničí, nebo kradou ozdoby na hřbitovech a jejich okolí.
 
Stejně tak se do hledáčku nenechavců v těchto dnech dostanou také zaparkovaná vozidla poblíž pietních míst. Muži v uniformách se zaměří na všechny hřbitovy v náchodském regionu. Policisté proto opět nabádají:  „V zaparkovaných automobilech se nevyplatí ponechat na viditelných místech žádné věci, které by mohly zloděje nalákat k získání snadné kořisti“.
 
Připomeňme si v této souvislosti i případ z roku 2008, který se stal právě na „dušičky“. Příležitosti ke krádeži se chopil zloděj na parkovišti u hřbitova v Náchodě.  Během chvilky vnikl do zaparkované Škody Favorit a z tašky ponechané majitelem na sedadle odcizil dvě peněženky se třemi tisícikorunami. Pachatele, který bezostyšně okradl starší manželský pár,  policie tenkrát bohužel nedopadla.
 
Ilustrační foto/Policie ČR
 
por. Mgr. Eva Prachařová
27.10.2015 v 15.30

vytisknout  e-mailem