Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Déšť proškolil spěchající řidiče

NÁCHODSKO - Dvakrát skončilo auto na střeše mimo silnici. 

V dešti to prostě na silnici více klouže a méně toho vidíme. Zřejmě proto dopravní policisté na Náchodsku v pondělí 29. 4. 2019 vyjížděli hned ke dvěma podobným dopravním nehodám, které by se možná za sucha nestaly.

Deset minut po jedné hodině odpoledne vylétla s vozidlem Škoda Octavia mimo silnici 23letá řidička, jedoucí od obce Hořičky na Světlou. Mladá žena pravděpodobně ponechala nohu na plynu déle, než bylo z hlediska fyzikálních zákonů únosné. Při průjezdu levotočivou zatáčkou dostala smyk a vyjela mimo komunikaci. Tam se vůz přetočil přes střechu a zůstal ležet na pravém boku. Lehce zraněnou řidičku přivolaní záchranáři převezli na ošetření do náchodské oblastní nemocnice. Požití alkoholu vyloučila dechová zkouška, kterou na místě provedli niáchodští dopravní polcisté. Na vozidle vznikla hmotná škoda ve výši 40.000 korun, veškeré okolnosti nehody včetně míry zavinění policisté dále vyšetřují.

Patnáct minut po třetí hodině odpoledne nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu a povaze vozovky 44letý řidič Volkswagenu Polo, který se při průjezdu levotočivou zatáčkou zalekl protijedoucího autobusu v obci Olešnice. Příliš prudce sešlápl brzdový pedál, dostal smyk a vyjel vpravo mimo silnici, kde se vozidlo převrátilo na střechu. Vůz záchranné služby jej převezl na případné ošetření, ale muž vyvázl celkem nezraněn. Požití alkoholu opět vyloučila dechová zkouška. Způsobená hmotná škoda bylyl vyčíslena na 40.000 korun. Tento karambol vyřešili dopravní policisté hned na místě jako malou dopravní nehodu. Viníkovi uložili v blokovém řízení tisícikorunovou pokutu.

Před dalším očekávaným deštivým počasím policisté všem připomínají: "Nespěchejte! Na mokré silnici hrozí při prudkém brždění či akceleraci mnohem větší nebezpečí smyku. Vyplatí se též počítat s delší brzdnou dráhou, například před přechodem pro chodce, či jinou, i neočekávanou, překážkou.

por. Mgr. Eva Prachařová
30. 4. 2019 v 16.00 hodin

Odkazy do noveho okna

Olešnice

Dopravní nehoda 29.4.2019 

Detailní náhled

Olešnice

Dopravní nehoda 29.4.2019 

Detailní náhled

Hořičky

DN 29.4.2019 

Detailní náhled

Hořičky

DN 29.4.2019 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem