Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Pátrací akce potmě nedaleko skal

NÁCHODSKO – Senior se dočkal rychlé pomoci. 

Pátrání ve tměPátrání ve tmě/ilustrační fotoZachráněný lidský život a zdraví, to byly hodnoty, které včerejšího podvečera ve středu 28. 11. 2018 ve velmi chladném počasí zahřály policejní hlídky i členy rodiny seniora z Police nad Metují, který zbloudil na vycházce poblíž obce Slavný u Police nad Metují. 

Rodina si vyšla okolo půl páté na podvečerní procházku k vyhlídce Pánův kříž, zažila však nečekané drama. Otec ve věku 80 let se od zbytku rodiny oddělil a vrátil se dřív čekat v autě. Jenže při návratu zbytku rodiny nebyl ani v autě ani na parkovišti.

A protože ho členové rodiny v okolní tmě nikde nemohli najít, zavolali na tísňovou linku 158. Operátorka okamžitě vyslala na místo nejbližší tři hlídky, které stáhla z okolních útvarů v Polici nad Metují a Broumova  a hlídku psovoda se psem, a ti zahájili pátrací akci. O půl sedmé večer jedna z hlídek našla prochladlého a dezorientovaného seniora sedícího v poli ve vzdálenosti asi 300 metrů od parkoviště. Vzhledem k věku a podchlazení policisté přivolali nalezenému seniorovi záchranku a záchranáři mu poskytli lékařskou péči.

Rychlé přivolání pomoci a následné okamžité pátrání dopadlo na výbornou, nalezený senior se šťastně shledal se svou rodinou.

por. Mgr. Eva Prachařová
29. 11. 2018 v 13.00

vytisknout  e-mailem