Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Nákupy bez placení

NÁCHODSKO - Dvojice odnesla kosmetiku za 9.000 korun, kdo je pozná? 

Pomáhat a chránit.jpgPodezřelí - krádež zboží v drogerii/Policie ČRAKTUALIZACE - Policisté již znají totožnost dvojice, muž skončil ve vazbě. Případ krádeže zboží v náchodské drogerii se koncem měsíce června 2018 spojil s další trestnou činností na Trutnovsku. Tamní policisté muže i ženu identifikovali a muže vzápětí obvinili nejen z krádeže zboží v náchodské drogerii, ale především z několika dalších majetkových trestných činů, při nichž měl napáchat škodu ve výši 150.000 korun. Není bez zajímavosti, že muž byl již v minulosti za obdobnou protiprávní činnost trestaný a teprve nedávno se vrátil z nepodmíněnného 15 měsíčního výkonu trestu odnětí svobody. Na svobodě ale pobyl  sotva pár týdnů, neboť trutnovský soudce jej poslal čekat na výsledky vyšetřování a svůj další rozsudek do vazby. Podrobnosti si můžete přečíst zde Recidivista skončil ve vazbě.

Pozn.: Fotografie v článku, ukazující podobu osob byly znepřístupněny, neboť již pominuly zákonné důvody jejich zveřejnění (podle. zák. 273/2008 Sb. o Policii ČR, je policie podle par.81 písm. a),  oprávněna zveřejňovat osobní údaje v souvislosti s pátráním po osobách v rozsahu nezbytném k plnění úkolů).

por. Mgr. Eva Prachařová,  3.7.2018 v 13.20

Dvojici mladých lidí, muže a ženu, důvodně podezřelé z krádeže parfémů a dalšího zboží v hodnotě přesahující 9.000 korun z obchodu s drogerií a kosmetikou, hledají policisté z obvodního oddělení v Náchodě.

Začátkem měsíce června, v neděli 3.6.2018 po osmé hodině ráno, tato dvojice bez zaplacení odnesla z prodejny v nákupní zóně na Polské ulici v hodnotě přesahující 9.000 korun. Tedy přesněji řečeno, mladá žena odpoutala pozornost prodavačky a mladý muž kolem prostoru pokladen utekl ven se zbožím.

Policisté z kamerových záznamů a výslechů svědků, zjistili, že se v dobu krádeže v prodejně zdržovali mladý muž a mladá žena, kteří komunikovali s prodavačkou i mezi sebou. Mladá žena v jednu chvíli požádala prodavačku o radu se zbožím. Mladý muž mezitím odešel z prodejny i s košíkem plným nezaplaceného zboží. Jejich veškeré počínání i podobu dvojice přitom zachytily bezpečnostní kamery v prodejně.

Policie žádá o pomoc veřejnost s identifikací obou osob, mladého muže i mladé ženy na fotografiích. Kdo muže nebo ženu na přiložených fotografiích pozná, ať své informace sdělí na pracoviště stálé služby obvodního oddělení Policie ČR v Náchodě, tel. 974 534 651 nebo na linku 158. Za veškeré informace děkujeme,

por. Mgr. Eva Prachařová
15. 6. 2018 v 11.00 hodin

vytisknout  e-mailem