Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Já nic, já muzikant

NÁCHODSKO – Vzal telefon sousedovi, sám nahlásil krádež peněženky. 

158 na autěIlustrační foto/Policie ČRPolicisté z obvodního oddělení v Polici nad Metují objasnili případ krádeže peněženky a mobilního telefonu, které zmizely dvěma pracovníkům z šatny jedné z místních firem, z poloviny června 2018. Při pátrání po pachateli zjistili, že skutek se stal jinak. Ze dvou poškozených zbyl nakonec pouze jeden, ten druhý se ocitl v docela opačné roli. Policisté zjistili, že škodu utrpěl pouze 41letý muž, jemuž zmizel mobilní telefon Huawei v hodnotě bezmála 6 tisíc korun, zatímco 36letý muž, který měl již v minulosti problémy se zákony, nahlásil  krádež peněženky s obnosem 1.500 korun pouze proto, aby od sebe odvrátil podezření.

Ve skutečnosti spolupracovníkův mobilní telefon skončil právě v jeho kapse. Muž se prý ocitl ve finanční tísni, tak kolegův mobil prodal na inzerát za čtvrtinu hodnoty a peníze užil pro vlastní potřebu. 

Policie s ním zahájila zkrácené přípravné řízení pro přečin krádeže, za který mu hrozí až dvouletý trest odnětí svobody či trest peněžitý.

por. Mgr. Eva Prachařová
30. 8. 2018 v 14:45

vytisknout  e-mailem