Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

AKTUALIZACE - Vařili perníček, dovařili

NÁCHODSKO – Akce ANIMAL jim udělala přítrž. 

AKTUALIZACE - Dnešního dne soudce náchodského okresního soudu staršího z obviněných poslal do vazby, vyšetřování mladšího obviněného bude dál probíhat na svobodě.

pro. Mgr. Eva Prachařová
25. 10. 2018 v 15.00 hodin

Policisté na Náchodsku v těchto dnech zakončili akci s názvem ANIMAL, namířenou proti dvojici, vyrábějící a distribuující na Policku nad Metují omamné a psychotropní látky.Dva muži ve věku 42 a 33 let skončili v policejní cele pro důvodné podezření z výroby a distribuce pervitinu. Policie je viní z toho, že po dobu několika měsíců vyráběli a distribuovali pervitin mezi okruh odběratelů na Policku nad Metují, Teplicku nad Metují a Broumovsku. Oba také byli jeho uživateli. Zásahová jednotka a skupina TOXI Královéhradeckého kraje za pomoci policistů náchodského územního odboru v časných ranních hodinách zadržela oba podezřelé. Zahájila proti nim úkony trestního řízení a provedla domovní prohlídky, při nichž nalezla a zajistila kompletní technologie na výrobu pervitinu a předměty sloužící k jeho užívání. Jeden z nich měl to své „nádobíčko“ dokonce ukryto pod prkny v podlaze kůlny, ale policistům neuniklo. Nutno dodat, že jak jeden, tak druhý už měli v minulosti s drogovými delikty co do činění. Oba již byli pro výrobu a distribuci pervitinu několikrát trestáni, mladší dokonce celý trest ještě ani nevykonal a nachází se aktuálně v podmínce s dohledem. Tu ovšem jak vidno nerespektoval.

Na oba zadržené policisté podali ke státnímu zástupci podnět na vzetí do vazby. Zda budou oba dva dále vyšetřováni za mřížemi vazební věznice nebo na svobodě, rozhodne náchodský okresní soud již dnes dopoledne. Oběma hrozí trest odnětí svobody od jednoho roku do pěti let.

por. Mgr. Eva Prachařová
25. 10. 2018 v 10:00 hodin

vytisknout  e-mailem